Individual Carolina brzoskwiniowa Tarte Tatins z lodami cytrynowymi
Need a deser wegetariański? Indywidualny Tarte Tatins brzoskwiniowy Carolina z lodami cytrynowymi może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 546 kalorii, 6G białka, oraz 33g tłuszczu. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Mieszanka wody, brzoskwinie, ciasto francuskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Indywidualne Tatiny z pigwy z lodami z mleka owczego, Strawberry Tarte Tatins, oraz Persimmons Tarte Tatins dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1 szklankę plus 2 łyżki cukru i 1/4 szklanki wody w ciężkich średnich puszkach. Zagotować na wolnym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Wzrostgrzać i gotować bez mieszania, aż syrupis głęboki bursztyn, od czasu do czasu szczotkowanie boków patelni z mokrą szczotką do ciast i wirującej patelni, około 10 minut.
Dodać masło i pozostawić do stopienia (mieszanina będzie energicznie pęcherzyków). Mieszać overlow ciepła, aż wszelkie kawałki karmelu rozpuścić.Karmel od razu równomiernie podzielić pomiędzy 3/4 szklanki kremu; lekko ostudzić.
Umieść 1 połówkę brzoskwini, pokrój bok do góry, na szkliwie w każdym kubku kremu. Czy z wyprzedzeniem: można przygotować 2 godziny wcześniej.
Pozostawić w temperaturze pokojowej.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieść 1 arkusz puffpastry na lekko posypanej mąką powierzchni.Używając dodatkowego kubka budyniowego 3/4 jako szablonu, umieść kubek do góry nogami na paście francuskim. Używając małego ostrego noża, pokrój dookoła, formując ciasto okrągłe.
Pokroić 3 moredough rund z tego samego arkusza ciasta francuskiego.Powtórz z drugim arkuszem ciasta francuskiego, wykonując łącznie 8 rund.
W każdej filiżance kładziemy 1 ciasto okrągłe brzoskwiniowe, w każdej filiżance kładziemy 1 ciasto okrągłe brzoskwiniowe.
Ciasto posmarować glazurą jajeczną; posypać cukrem.
Piec tarte Tatins aż ciasto jest nadmuchany i głęboki złoty, około 25 minut. Używając rękawic do ochrony dłoni, Odwróć 1 tarte
Tatin na każdej z 8 płyt.
Odstawić untiltarte Tatins ostudzić lekko, 10 do 15 minut.
Umieścić gałkę lodów cytrynowych wzdłuż ideeachach i podawać.