Imbir gotowany łosoś z kremem z bazylii limonkowej

Imbir gotowany łosoś z kremem z bazylii limonkowej
Imbir gotowany łosoś z kremem z bazylii limonkowej wymaga z grubsza 1 godzina od początku do końca. Na 4,58 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz koszerną sól i świeżo popękany pieprz, creme fraiche, liście bazylii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zielona herbata gotowany łosoś z sosem imbirowo-limonkowym, Babeczki z oliwą z oliwek krystalizowanej imbiru z kremem maślanym z limonki, bazylią Opal, miętą i skórką z limonki, oraz Flądra gotowana w bulionie kokosowym, imbirowym i bazyliowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Podziel 1 limonkę i wyciśnij sok na dużą patelnię lub garnek z pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
WapnoWapno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
3
Dodać 6 szklanek wody, ściśnięte połówki limonki, imbir i pieprz i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć i gotować przez 10 minut, aby zaparzać wodę smakiem; zmniejszyć ciepło do najniższego ustawienia, ostrożnie wsunąć łososia do wody, przykryć, i kłusować, aż ryba jest po prostu gotowane przez, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
ImbirImbir
łosośłosoś
WodaWoda
RybyRyby
WapnoWapno
4
Wyjąć rybę łyżką szczelinową i całkowicie ostudzić przed przeniesieniem do szczelnego pojemnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
5
Dodaj około 1/2 szklanki płynu do kłusowania do pojemnika, aby ryba była wilgotna i schłodzić w lodówce, aż będzie gotowa do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
6
Tymczasem skórkę pozostałą limonkę i dodać około 1/2 łyżeczki skórki do miski robota kuchennego; dodać sok z połowy limonki do miski (powinno być około 1 łyżeczki soku).
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
WapnoWapno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Dodaj liście bazylii, szczyptę soli i kilka zmielony czarny pieprz i pulsować, aż zacznie się zamieniać w pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
SólSól
8
Dodać creme fraiche i puree, aż będzie bardzo gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
9
Przełożyć do miski i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
10
Aby służyć, talerz zimnego łososia z mżawką kremu z bazylii limonkowej na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
BazyliaBazylia
KremKrem
WapnoWapno

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia71
Magazyn