Hunts ® Bruschetta Chicken Grill
Przepis Hunts ® Bruschetta grill z kurczaka można zrobić w około 50 minut. Ten bezmleczny przepis serwuje 4 i kosztuje $2.17 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 35g białka, 22g tłuszczu i w sumie 438 kalorii. Jest dostarczany przez Allrecipes. Kilka osób naprawdę polubiło to śródziemnomorskie danie. 18 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka balsamicznego sosu winegret, bazylii, pomidorów hunt ' s® i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia wybitny wynik spoonacular 82%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Jak grillować kurczaka na kuchence (łatwa metoda patelni grillowej), Poluje Na Grecką Sałatkę Makaronową, oraz Stovetop BBQ Chicken: soczysty kurczak z grilla, nie wymaga grilla.
Instrukcje
Wymieszaj 1/4 szklanki dressingu i 2 łyżki koncentratu pomidorowego w małym naczyniu.
Polać kurczaka w małym szklanym naczyniu; przykryć. Przechowywać w lodówce 30 minut lub do 8 godzin.
W międzyczasie wymieszaj odsączone pomidory, pozostałe 1/4 szklanki dressingu, pozostałe 2 łyżki koncentratu pomidorowego, cebuli, bazylii i czosnku. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Rozgrzej grill do średniego.
Usuń kurczaka z marynaty; wyrzucić marynatę. Grilluj kurczaka 10 do 12 minut lub do momentu, gdy przestanie być różowy w środkach (165 stopni F), obracając raz. Tuż przed zakończeniem kurczaka grilluj chleb 2 minuty z każdej strony lub do opiekania. Aby podać, połóż chleb na talerzach do serwowania; na wierzch z mieszanką kurczaka i pomidorów.
Polecane wino: Wino Musujące, Chianti, Verdicchio, Sparkling Rose, Trebbiano
Wino musujące, Chianti i Verdicchio to świetny wybór dla bruschetty. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Laurent-Perrier Brut rosé z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
Laurent-Perrier Brut Rose
Wykonany w 100% z winogron Pinot Noir z dziesięciu w 100% ocenianych wiosek, ten szampan zyskuje wspaniały różowy kolor i zaokrąglone czerwone smaki owocowe z procesu znanego jako "saignée", w którym skórki winogron pozostają w kontakcie z sokiem przez trzy dni. Laurent-Perrier ' s Cuvee Rosé to nie tylko pyszny aperitif, ale także dobry dodatek do wielu różnych potraw, zwłaszcza puddingów.Alkohol: 12% obj.