Hoisin wieprzowina z czosnkiem i imbirem
Need a SOS bezglutenowy i bezmleczny? Hoisin wieprzowina z czosnkiem i imbirem może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.87 za porcję. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 32G białka, oraz 13g tłuszczu. Mieszanka schabu stek, brokuły cienkie łodygi, ząbki czosnku, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 65 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Wolno gotowane zawijasy wieprzowe Hoisin i imbir z orzechami, Zupa z makaronem czosnkowo-imbirowym z zielenią zimową, oraz SZYBKO I ŁATWO: CHUDY ŁOSOŚ SEZAMOWY Z ZIELENIĄ IMBIROWO-CZOSNKOWĄ I GRZYBAMI SHIITAKE.
Instrukcje
Umieścić wieprzowinę, hoisin i sos sojowy w misce i odstawić na 10 minut.
Rozgrzej grilla do wysokiej temperatury, otrząśnij nadmiar sosu, a następnie połóż wieprzowinę na tacy. Grilluj przez 5 minut, obracając się w połowie, aż do ugotowania.
Wyjąć i pozostawić do odpoczynku w ciepłym miejscu na 5 minut.
W międzyczasie włóż brokuły do miski bezpiecznej dla mikrofalówki z 4 łyżkami wody, przykryj folią spożywczą, a następnie włącz kuchenkę mikrofalową przez 3 minuty.
Rozgrzać olej w woku, dodać czosnek i imbir i smażyć przez 1 min.
Dodajemy dymkę i bok choi, a następnie smażymy przez kolejne 2 min. Wsypać brokuły z odrobiną sosu sojowego i smażyć przez 1-2 min, aż warzywa się rozgrzeją.
Podawać wieprzowinę z zieleniną, mżawką wszelkich spoczynkowych soków wieprzowych i ryżem lub makaronem, jeśli chcesz.