Hiszpańska Zupa Migdałowa

Hiszpańska Zupa Migdałowa
Hiszpańska zupa migdałowa to bezmleczne i wegetariańskie zupa. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 265 kalorii, 7G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ząbki czosnku, kostki chleba, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 powie, że trafiło w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Hiszpańskie kulki figowo-migdałowe, Hiszpańskie klopsiki z sosem migdałowym, oraz Hiszpańska Tortilla z migdałami Romesco.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie smażyć migdały, stale mieszając, aż złoty, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Migdały przełożyć łyżką szczelinową do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodać kostki chleba, pietruszka, czosnek, i szafran do oleju na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, aż złoty, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SzafranSzafran
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przenieść około jednej czwartej mieszaniny crouton do małej miseczki do dekoracji, a następnie przenieść resztę do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodać bulion do blendera i przecier do uzyskania gładkiej masy.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Przecier przełożyć do 2-do 3-litrowego ciężkiego rondla i wymieszać z wodą. Dusić, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół. Wymieszać z solą i octem i podawać zupę z grzankami.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
OcetOcet
WodaWoda
SólSól
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Możesz spróbować Parador Tempranillo. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 40 dolarów za butelkę.
Parador Tempranillo
Parador Tempranillo
2012 Parador Tempranillo ma potężny profil owoców, charakterystyczny dla słonecznego i ciepłego sezonu wegetacyjnego. Wino przypomina klasyczną Ribera del Duero, ma jaskrawoczerwone owoce i fioletowe nuty, z kamienistym, klasycznie wytrawnym wykończeniem. Pierwszy rocznik z Winnicy dyliżansów.Mieszanka: 100% Tempranillo
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn