Hiszpańska Zupa Migdałowa
Hiszpańska zupa migdałowa to bezmleczne i wegetariańskie zupa. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 265 kalorii, 7G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ząbki czosnku, kostki chleba, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 powie, że trafiło w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Hiszpańskie kulki figowo-migdałowe, Hiszpańskie klopsiki z sosem migdałowym, oraz Hiszpańska Tortilla z migdałami Romesco.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie smażyć migdały, stale mieszając, aż złoty, o 4 protokół.
Migdały przełożyć łyżką szczelinową do blendera.
Dodać kostki chleba, pietruszka, czosnek, i szafran do oleju na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, aż złoty, o 2 protokół.
Przenieść około jednej czwartej mieszaniny crouton do małej miseczki do dekoracji, a następnie przenieść resztę do blendera.
Dodać bulion do blendera i przecier do uzyskania gładkiej masy.
Przecier przełożyć do 2-do 3-litrowego ciężkiego rondla i wymieszać z wodą. Dusić, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół. Wymieszać z solą i octem i podawać zupę z grzankami.