Herbed pomidorowa i cukinia Gratin

Herbed pomidorowa i cukinia Gratin
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Herbed pomidor i zapiekanka z cukinii może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 258 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać koperek, sól i pieprz, cukinia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 72%. Spróbuj Cukinia e Pomodori Gratinati (zapiekanka z cukinii i pomidorów), Zapiekanka Z Cukinii I Pomidorów, oraz Zapiekanka Pomidorowo-Cukiniowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Cukinię wrzucić z 1 łyżką oliwy z oliwek i rozprowadzić w dużym szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia w równej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
3
Czosnek i koperek posypać cukinią i doprawić solą, jeśli używasz świeżej cukinii, i pieprzem. Fetę rozsypać na wierzchu i przykryć pomidorami. Doprawić solą, jeśli używasz świeżych pomidorów, pieprzem i skropić pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na całej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
KoperKoper
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Zapiekać zapiekankę przez 40 minut, jeśli używasz mrożonych warzyw lub przez 55 minut, jeśli używasz świeżych, lub aż cały płyn w naczyniu wyparuje, a cukinia skwierczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Podawać zapiekankę na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
6
Rekomendacja wina: biała o ostrej kwasowości i nutach ziół podkreśli pomidory, fetę i koperek w tej rustykalnej zapiekance. Oczywistym wyborem jest żywy Sancerre z Francji, takich jak 1997 La Poussie lub 1998 Comte La Fond.
Składniki, których będziesz potrzebować
SancerreSancerre
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
ComteComte
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
KoperKoper
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn