Herbed pomidorowa i cukinia Gratin
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Herbed pomidor i zapiekanka z cukinii może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 258 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać koperek, sól i pieprz, cukinia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 72%. Spróbuj Cukinia e Pomodori Gratinati (zapiekanka z cukinii i pomidorów), Zapiekanka Z Cukinii I Pomidorów, oraz Zapiekanka Pomidorowo-Cukiniowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cukinię wrzucić z 1 łyżką oliwy z oliwek i rozprowadzić w dużym szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia w równej warstwie.
Czosnek i koperek posypać cukinią i doprawić solą, jeśli używasz świeżej cukinii, i pieprzem. Fetę rozsypać na wierzchu i przykryć pomidorami. Doprawić solą, jeśli używasz świeżych pomidorów, pieprzem i skropić pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na całej powierzchni.
Zapiekać zapiekankę przez 40 minut, jeśli używasz mrożonych warzyw lub przez 55 minut, jeśli używasz świeżych, lub aż cały płyn w naczyniu wyparuje, a cukinia skwierczy.
Podawać zapiekankę na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Rekomendacja wina: biała o ostrej kwasowości i nutach ziół podkreśli pomidory, fetę i koperek w tej rustykalnej zapiekance. Oczywistym wyborem jest żywy Sancerre z Francji, takich jak 1997 La Poussie lub 1998 Comte La Fond.