Halibut gotowany na parze z Sothy

Halibut gotowany na parze z Sothy
Halibut gotowany na parze z Sothy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 724 kalorie, 36g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $7.4 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz trawę cytrynową, pomidory, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Halibut Gotowany Na Parze, Halibut Gotowany Na Parze, oraz Halibut gotowany w piekarniku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: metalowy lub bambusowy kosz na parowiec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
2
Dla sothy: w dużym rondlu rozgrzać olej roślinny na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodaj szalotki i cebulę i podsmażyć, aż lekko rumiane, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej dodać ghee, czosnek, imbir, i Chile gotować 2 do 3 minut, aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
GheeGhee
4
Dodaj curry w proszku, liście curry, nasiona gorczycy, Nasiona kopru włoskiego, kurkuma, i szafran i mieszać przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Liście CurryLiście Curry
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
KurkumaKurkuma
SzafranSzafran
5
Wlać bulion rybny, mleko kokosowe, pomidory i sól koszerną. Gotować sos, odsłonięty, przez 15 minut. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i dodaj sok z limonki i śmietanę. Utrzymuj ciepło, aż będzie gotowe do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Stado RybStado Ryb
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Do ryżu: opłucz ryż, aż woda będzie czysta, a następnie moczyć w ciepłej wodzie przez 10 minut i odcedzić. W dużym garnku wrzącej, osolonej wody gotuj ryż przez 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Odcedzić ryż i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
8
Dla ryb: w garnku, który pasuje do kosza na parowiec, umieść anyż, trawę cytrynową i imbir i napełnij wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu. Dolną część kosza do gotowania na parze wyłożyć plasterkami pomarańczy. Halibuta przyprawiamy solą i pieprzem, układamy na plasterkach pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Eliksir GEliksir G
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
HalibutHalibut
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Umieść kosz na górze garnka, przykryj i gotuj na parze przez 8 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
10
Podawać halibuta z ryżem i Sothy z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Składniki

4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż basmatiryż basmati1(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki383Orzechy dowolne (posiekane)mleko kokosowe w puszcemleko kokosowe w puszce2(zima)ghee lub masło klarowaneghee lub masło klarowane3świeże liście curry * (Patrz Nota kucharza)świeże liście curry * (Patrz Nota kucharza)2(zima)gorące curry w proszkugorące curry w proszku1(może być lub przeglądać)bułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści2caleświeży imbir w plasterkachświeży imbir w plasterkach1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaczosnek w plasterkachczosnek w plasterkach1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)imbir mielonyimbir mielony1zielone chile, mielonezielone chile, mielone1(może być lub przeglądać)mielona kurkumamielona kurkuma907Orzechy dowolne (posiekane)halibut, pokroić na 6 porcji, usunąć skórę i kościhalibut, pokroić na 6 porcji, usunąć skórę i kości1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)11 funt cukinii,Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna2zdanietrawa cytrynowa, tylko biała część, posiekanatrawa cytrynowa, tylko biała część, posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 truskawka bez łuski1 truskawka bez łuski1(może być lub przeglądać)do przyprawiania mięsado przyprawiania mięsa1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokrojona cebulapokrojona cebula2pomarańcze w plasterkachpomarańcze w plasterkach1szczyptaSzczypta szafranuSzczypta szafranu2szalotka w plasterkachszalotka w plasterkach6Scotch Bonnet Chile, posiekaneScotch Bonnet Chile, posiekane2pomidory pokrojone w ćwiartkipomidory pokrojone w ćwiartki2(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia39
Magazyn