Gruba i obfita zupa grochowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 224 kalorie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka czosnku, pieprzu, bazylii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. z łyżką wynik 88%, to danie jest świetne. Spróbuj Gęsta i obfita zupa jarzynowa, Obfita Warzywna Zupa Grochowa, oraz Obfita zupa grochowa z grzankami z cytryny i oliwy z oliwek dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dodać czosnek, marchew, i seler i gotować przez 2 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka
2
Dodać groszek do garnka. Jeśli używasz szybkowaru, dodaj 6 szklanek wody; do regularnego gotowania dodaj 8 szklanek wody. Wymieszać ziemniaki, liść laurowy, nasiona selera, bazylia i tymianek. Do gotowania pod ciśnieniem: zamknąć kuchenkę i doprowadzić do wysokiego ciśnienia. Obniżyć ogień i gotować pod wysokim ciśnieniem przez 6 minut(8 minut dla szybkowaru elektrycznego).
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Selera
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szybkowar
3
Usuń z ciepła i pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie. Jeśli fasola nie jest całkowicie ugotowana, przykryj luźno i gotuj (bez ciśnienia), aż osiągną pożądaną kruchość. Do regularnego gotowania: doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na bardzo małym ogniu przez 1 1/2 do 2 godzin, aż groch będzie miękki i rozpadnie się po wymieszaniu. W przypadku obu metod: gdy groszek będzie miękki, dodaj płynny dym, sól i pieprz. Sprawdź przyprawę i w razie potrzeby dodaj więcej ziół. Gotować kilka minut, aby zgęstnieć (lub dodać wodę do cienkiej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciekły Dym
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
8 (U-12) Krewetek
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Podawać z ciepłym chlebem pełnoziarnistym. Sprawia, że około 8 porcji, a smakuje jeszcze lepiej następnego dnia!