Gwiaździste placki toffi
Jeśli masz mniej więcej 1 godzina i 30 minut do spędzenia w kuchni, gwiaździste toffi placki ciasto może być wybitny lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 268 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 24. Mieszanka cukru pudru, barwników spożywczych, mąki samowystarczalnej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 81 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako niedrogi deser. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Starry starry night cookies, Starry Night Cake, oraz Gwiaździste Noce.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 140C / konwencjonalny 160C / Gaz
Boki puszki Swiss roll o wymiarach 32cm x 23cm x 2cm posmarować masłem.
Umieść puszkę na arkuszu nieprzywierającego pergaminu do pieczenia i narysuj ją ołówkiem.
Wytnij wzdłuż tej linii, aby pozostać z kawałkiem pergaminu tego samego rozmiaru, co podstawa z cyny. Wciśnij go do puszki.
Do małego rondla wrzucić masło i syrop. (Jeśli to możliwe, umieść patelnię na niektórych skalach i zanotuj wagę przed wlaniem syropu). Delikatnie rozgrzej patelnię na małym ogniu, aż masło całkowicie się rozpuści, a następnie dobrze wymieszaj, aby połączyć.
Wyjąć z ognia i ostudzić przez około 15 minut.
Przełóż mąkę do dużej miski z 1 łyżeczką soli. Wymieszać z cukrem muscovado drewnianą łyżką. Ubij schłodzony syrop i masło do wymieszania. Jeśli okaże się to trudne do zrobienia, poproś dorosłego o pomoc.Rozbij jajka do dzbanka.
Wlać mleko i ubić widelcem. Teraz wlej to do miski z mąką i cukrem i mieszaj, aż mieszanina będzie gładka.
Wlać mieszaninę do puszki i delikatnie stuknąć w powierzchnię roboczą, aby ją wyrównać. Umieścić go na blasze większej niż puszki.
Piec przez 40-50 minut, aż wyrośnie i ujędrni w środku. Sprawdź, czy ciasto jest gotowe, nakłaniając dorosłego do naciśnięcia go palcem. Powinien być jędrny i sprężysty.
Poproś osobę dorosłą, aby wyjęła puszkę z piekarnika, a następnie pozostawiła do ostygnięcia na 10 minut. Użyj okrągłego ostrza noża, aby przyciąć ciasto, które przyszło na boki. Uruchom nóż wewnątrz boków blaszki do ciasta, przewróć ciasto na stojaku chłodzącym i pozostaw na 2 godziny lub do wystygnięcia. Następnie przesuń ciasto na deskę i przyciąć cztery krawędzie tak masz 30cm x 20cm prostokąt.
Przetnij wzdłuż na paski o szerokości 5 cm.
Połowę cukru pudru wymieszać w filiżance z kroplą ciepłej wody do gęstej pasty, za pomocą łyżeczki. Odstawić. Przesiej trochę cukru pudru na blat i podziel marcepan na trzy części.
Rzuć każdy kawałek w piłkę. Zrób wgniecenie kciukiem w jednej z kulek i za pomocą drążka koktajlowego kropluj kilkoma kroplami czerwonego zabarwienia. Zagnieść kulkę do równomiernego wybarwienia. Powtórz z drugą kulką i zielonym kolorem. Pozostaw trzecią piłkę gładką. Jeśli nie chcesz uzyskać koloru na dłoniach, załóż czyste rękawice kuchenne.
Na blat wyłożyć jeszcze trochę cukru pudru i rozwałkować kulki na grubość 1 monety. Używając małego wycinaka gwiazdowego (lub wypróbuj inne kształty, takie jak ostrokrzew), Wytnij osiem gwiazd w każdym kolorze. Nałóż kroplę lukru na każdy kształt i przyklej sześć wzdłuż każdego paska ciasta.
Pokrój między nimi, aby zrobić 24 kwadraty.
Wierzch ciasta odkurzyć z resztą cukru pudru. Ułóż na papierowych talerzach, pokrytych folią spożywczą lub w ładnych pudełkach.