Gulasz z soczewicy z pomarańczami

Gulasz z soczewicy z pomarańczami
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Gulasz z soczewicy z pomarańczami może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.65 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 722 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz cebulę, oliwę z oliwek, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka z soczewicy z prażonymi pomarańczami i Radicchio, Indyjski gulasz letni: Dynia, kokos i gulasz z soczewicy, oraz Gulasz Z Soczewicy.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużej, głębokiej patelni smażonej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać chorizo i gotować przez 5 protokół lub aż tylko rumiane z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
3
Zdjąć z patelni; odstawić. Podsmażyć cebulę na średnim ogniu przez 5 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodać czosnek i gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
5
Dodaj soczewicę i gotuj na dużym ogniu przez 2 minuty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
6
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż prawie odparuje, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodaj bulion. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować, częściowo pokryte, przez 40 do 45 minut, mieszając od czasu do czasu, aż soczewica są dość miękkie. W międzyczasie wyciśnij sok z 2 pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
8
Usuń skórkę i pestkę z pozostałych pomarańczy i pokrój miąższ na centymetry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
9
Dodać chorizo do soczewicy i wymieszać z sokiem pomarańczowym. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
SoczewicaSoczewica
10
Zdjąć z ognia i delikatnie złożyć koperek i pomarańczowe okrągłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
KoperKoper
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia72
Magazyn