Gulasz z soczewicy Jakuba
Gulasz z soczewicy Jakuba może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 210 kalorii, 10g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz liść laurowy, sól i pieprz, jęczmień perłowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Co jedli starożytni Izraelici-gulasz z soczewicy Jakuba, Indyjski gulasz letni: Dynia, kokos i gulasz z soczewicy, oraz Filet z wołowiny dopasowany do Jacob ' s Creek Reserve Shiraz dla podobnych receptur.
Instrukcje
Z grubsza posiekaj kolendrę. Marchewki szorujemy, a następnie kroimy na kawałki (nie obieramy).
Pokrój seler na kawałki, w tym liście. Reserve.In średniej wielkości garnek do zupy, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć na półprzezroczyste.
Dodaj czosnek, kawałki marchwi i seler. Kontynuuj smażenie, aż cebula zmieni kolor na złoty, a składniki zaczną się karmelizować.
Dodaj czerwoną soczewicę i jęczmień do garnka, wymieszaj. Przykryj mieszaninę 2 qts. bulionu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu.
Dodaj 1/4 szklanki świeżej kolendry do garnka wraz z kminkiem, hizop lub pietruszka, sumak (Opcjonalnie) i liść laurowy; wymieszać.Przykryć garnek i niech gulasz gotować powoli przez 1 1/2 do 2 godzin, mieszając co 30 minut, aż jęczmień będzie miękki i gulasz jest thickened.At koniec gotowania, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Udekoruj miseczki gulaszu pozostałą świeżą kolendrą.
Podawać jako jeden posiłek garnkowy lub z boku krojonego chleba. W czasach biblijnych ten rodzaj gulaszu był zwykle podawany z chlebem na boku, aby był bardziej sycący. Chociaż chleb biblijny był na ogół szorstki i przaśny, polecam podawać go z rustykalnym chlebem na zakwasie pełnoziarnistym lub chlebem z jęczmienia.