Gulasz z soczewicy Jakuba

Gulasz z soczewicy Jakuba
Gulasz z soczewicy Jakuba może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 210 kalorii, 10g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz liść laurowy, sól i pieprz, jęczmień perłowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Co jedli starożytni Izraelici-gulasz z soczewicy Jakuba, Indyjski gulasz letni: Dynia, kokos i gulasz z soczewicy, oraz Filet z wołowiny dopasowany do Jacob ' s Creek Reserve Shiraz dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Z grubsza posiekaj kolendrę. Marchewki szorujemy, a następnie kroimy na kawałki (nie obieramy).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski
2
Pokrój seler na kawałki, w tym liście. Reserve.In średniej wielkości garnek do zupy, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Sazon Z Kolendrą I AchiotePakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Grzanki, Do DekoracjiGrzanki, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć na półprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
4
Dodaj czosnek, kawałki marchwi i seler. Kontynuuj smażenie, aż cebula zmieni kolor na złoty, a składniki zaczną się karmelizować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
5
Dodaj czerwoną soczewicę i jęczmień do garnka, wymieszaj. Przykryj mieszaninę 2 qts. bulionu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona SoczewicaCzerwona Soczewica
JęczmieńJęczmień
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Dodaj 1/4 szklanki świeżej kolendry do garnka wraz z kminkiem, hizop lub pietruszka, sumak (Opcjonalnie) i liść laurowy; wymieszać.Przykryć garnek i niech gulasz gotować powoli przez 1 1/2 do 2 godzin, mieszając co 30 minut, aż jęczmień będzie miękki i gulasz jest thickened.At koniec gotowania, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)
świeża Kolendraświeża Kolendra
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Kilka Ogolonych Parmiginao-ReggianoKilka Ogolonych Parmiginao-Reggiano
JęczmieńJęczmień
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
SumakSumak
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
7
Udekoruj miseczki gulaszu pozostałą świeżą kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
8
Podawać jako jeden posiłek garnkowy lub z boku krojonego chleba. W czasach biblijnych ten rodzaj gulaszu był zwykle podawany z chlebem na boku, aby był bardziej sycący. Chociaż chleb biblijny był na ogół szorstki i przaśny, polecam podawać go z rustykalnym chlebem na zakwasie pełnoziarnistym lub chlebem z jęczmienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Na ZakwasieChleb Na Zakwasie
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
JęczmieńJęczmień
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn