Gulasz Z Krewetek Kreolskich

Gulasz Z Krewetek Kreolskich
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów zupy, więc dać kreolski gulasz krewetki spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 80 kalorii. Ten przepis służy 7. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz mielony pieprz, seler, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 47%. Podobne przepisy to Kreolski gulasz z krewetkami i kiełbasą, Sassy Kreolski Gulasz Rybny, oraz Shrimp Creole.

Instrukcje

1
Przykryć holenderski piekarnik sprayem do gotowania; dodać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Umieścić na średnim ogniu do gorąca.
3
Dodaj cebulę i następne 4 składniki i gotuj, ciągle mieszając, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
4
Dodaj wino i pomidor. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
WinoWino
5
Dodaj krewetki i halibut do Dutch oven. Przykryć i gotować na wolnym ogniu 5 dodatkowych minut lub aż krewetki skręcić różowy i łatwo płatki rybne podczas testowania z widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
KrewetkiKrewetki
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćNormalny
Gotowe W22 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn