Gulasz z komosy ryżowej z dyni, śliwkami i granatem
Gulasz Quinoa z squashem, śliwkami i granatem może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako zupa przyjazna dla budżetu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 126 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ten przepis z BBC Good Food wymaga imbiru, śliwek, soku z cytryny i ząbka czosnku. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 98%. Sałatka z dyni i komosy ryżowej z granatem, Pieczone Acorn Squash Z Marokańskim Quinoa & Granat Farszu, oraz Granat, Komosa Ryżowa I Kozi Ser Nadziewane Acorn Squash są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Dynię wyłożyć na blachę do pieczenia i wymieszać z 1 łyżką oleju. Dobrze doprawić i smażyć przez 30-35 minut lub do miękkości.
W międzyczasie rozgrzać pozostały olej w dużym rondlu.
Dodać cebulę, czosnek i imbir, doprawić i gotować przez 10 min.
Dodaj przyprawę i quinoa, i gotować przez kolejne kilka minut.
Dodać śliwki, sok z cytryny i wywar, doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 25 minut.
Gdy wszystko jest miękkie, wymieszać squash przez gulasz. Łyżka do misek i rozsypać z pestek granatu i mięty służyć.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Gulasz świetnie komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, które można spróbować jest Pendulum Cabernet Sauvignon. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Pendulum Cabernet Sauvignon
#82 Wine Spectator Top 100 of 2018wytrawne aromaty czarnego pieprzu, zwęglonego dębu i ciemnych jagód wprowadzają na podniebieniu nuty van cherry, czerwonego jabłka i słodkiego świeżego tytoniu. Średnio mocny i zrównoważony z elastyczną strukturą taninową.Sparuj z grillowanymi mięsami, warzywami lub po prostu ciesz się przy szkle.Mieszanka: 86% Cabernet Sauvignon, 12% Petite Verdot, 2% Malbec