Meksykański gulasz wołowy to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1057 kalorii, 77g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 4,62 zł za porcję, ten przepis okładki 64% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka piwa lager, mielony cynamon, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Gulasz Wołowy Po Meksykańsku, Gulasz Z Wołowiną I Fasolą Po Meksykańsku, oraz Gulasz Wołowy Po Meksykańsku dla podobnych receptur.
Łodyga i nasiona chiles i umieścić w garnku z bulionu wołowego na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować delikatnie do rozpuszczenia (patrz Nota kucharza).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Wołowy
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Rozgrzać duży holenderski piekarnik z mżawką oleju na średnim ogniu, i dodać boczek na patelni i mieszać, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Wyjąć łyżką szczelinową. Mięso osuszyć, doprawić odrobiną soli i dużą ilością czarnego pieprzu, następnie dodać do kapiących boczków i równomiernie zarumienić mięso. Brąz mięso w 2 partiach, jeśli to konieczne, aby nie tłoczyć patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Usuń mięso i w razie potrzeby dodaj kolejną mżawkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
7
Dodać cebulę i czosnek i zmiękczyć kilka minut. Wymieszać z kminkiem, kolendrą, kakao, cynamonem i goździkami, i wymieszać do tostów przypraw i połączyć. Podgrzać patelnię piwem i odparować.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Może Dietetyczna śmietanka Sodowa
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
¼ łyżeczki Oregano
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
W robocie, puree zmiękczoną paprykę i bulion z pomidorami.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
9
Wlać do garnka, wsunąć z powrotem rumiane mięso i boczek i skropić miodem. Przykryć garnek i przełożyć do piekarnika na 2 1/2 godziny lub do momentu, gdy mięso rozpadnie się widelcem. Schłodzić i przechowywać do posiłku przed make-ahead. Podgrzać na średnim ogniu i dodać sok z limonki tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 45 dolarów za butelkę.