Gruszka i rozmaryn Focaccia z serem Fontina
Przepis Gruszka i rozmaryn Focaccia z serem Fontina może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 10 minut. Ten przepis służy 16 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 273 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, ser fontina, bardzo ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczarkowy Rozmaryn & Fontina Grillowany Ser, Focaccia z karmelizowaną cebulą, gruszką i serem pleśniowym, oraz Focaccia z karmelizowaną cebulą, gruszką i serem pleśniowym.
Instrukcje
Zawartość mąki i drożdży wymieszać w dużej misce. Wymieszać w wodzie i 2 łyżki oleju, aż ciasto będzie miękkie i opuści stronę miski.
Ciasto ułożyć na lekko posypanej mąką powierzchni. Zagnieść około 5 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie gładkie i sprężyste, posypując dodatkową mąką, jeśli jest to konieczne, jeśli jest lepkie. Przykryć dużą miską; odstawić na 5 minut.
Nasmaruj dużą blachę ciastek lub 12-calową patelnię do pizzy z niewielką ilością oleju. Naciśnij ciasto w 12-calowym okręgu na arkuszu cookie. Przykryć luźno folią lekko spryskaną sprayem do gotowania i odstawić w ciepłe miejsce około 30 minut lub do dwukrotnego wzrostu.
Piekarnik nagrzać do 375º. Delikatnie zrobić zagłębienia w cieście około 1 cala od siebie palcami lub uchwytem drewnianej łyżki. Dokładnie posmaruj pozostałym olejem.
Posypać rozmarynem. Ułóż plastry gruszki na cieście.
Piec 15 do 25 minut lub do złotego koloru.
Podawać na ciepło lub chłodno. Aby podać, pokrój focaccię na 16 klinów. Kliny focaccia na przemian z plastrami sera na półmisku.
Dekoruj gałązkami rozmarynu.