Grillowany ziemniak i kozi ser Napoleon z winegretem Balsamiczno-bazyliowym

Grillowany ziemniak i kozi ser Napoleon z winegretem Balsamiczno-bazyliowym
Grillowany ziemniak z kozim serem Napoleon z Balsamiczno-bazyliowym winegretem może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 712 kalorii, 16G białka, oraz 53g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jest idealny do 4 Lipca. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 37 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, pieprz, liście bazylii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 82%. Spróbuj Grillowany placek kukurydziany i jagodowy z bitym kozim serem i bazylią Vinaigrette, Grillowana Sałatka z kurczaka i jagód z kozim serem, orzechami pekan i jagodowym winegretem balsamicznym, oraz Pieczone buraki z winegretem balsamicznym i kozim serem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ziemniaki umieścić w garnku z osoloną zimną wodą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, ale nadal Firma, 12 do15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić i ostudzić przed pokrojeniem każdego ziemniaka w plastry o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
3
Gdy ziemniaki są gotowania, połączyć ocet, czosnek, musztarda, bazylia i 1/2 szklanki oleju w blenderze i zmiksować na gładką. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
MusztardaMusztarda
OcetOcet
CzosnekCzosnek
BazyliaBazylia
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Rozgrzej grill do średniej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Posmarować plastry ziemniaków z obu stron pozostałą 1/4 szklanki oleju i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Umieść ziemniaki na grillu, zamknij pokrywę i grilluj, aż lekko się zarumienią i po prostu ugotują, około 2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Ostrożnie przenieść ziemniaki na płaską powierzchnię. Ułóż stosy, układając warstwy: 1 plaster ziemniaka, 1 łyżka koziego sera, 1 plaster ziemniaka,1 łyżka koziego sera, 1 plaster ziemniaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
ZiemniakZiemniak
8
Umieść stosy z powrotem na grillu, zamknij pokrywę i grilluj, aż ser zacznie się topić, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Przenieść ziemniaki na talerz, skropić niektóre z vinaigrette na i wokół ziemniaków i posypać szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
ZiemniakZiemniak
SzczypiorekSzczypiorek
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Magazyn