Grillowany tuńczyk ze smażonym Manchego

Grillowany tuńczyk ze smażonym Manchego
Need a pescatariańskie danie główne? Grillowany tuńczyk ze smażonym Manchego może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 640 kalorii. Na 6,4 USD za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sól, klin sera manchego, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Miód Glazurowany Smażony Ser Manchego, Smażony ser Manchego z sosem morelowo-szałwiowym, oraz Grillowane Szparagi Z Manchego.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj pokrojonego w kostkę pomidora z octem winnym, szalotką, tymiankiem, miodem, czosnkiem, pokruszoną czerwoną papryką i 1/4 szklanki oliwy z oliwek, aż do emulgowania. Pomidor przyprawiamy obficie solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
VinaigretteVinaigrette
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzej patelnię grillową i posmaruj ją oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
3
Stek z tuńczyka posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Grillować tuńczyka na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając, aż smażone na zewnątrz, ale nadal rzadko w środku, o 13 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Pozostawić tuńczyka na 5 minut, a następnie pokroić w plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
5
Tymczasem, ciepła 1/4 cala oliwy z oliwek w dużej patelni, aż mieni się.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Umieść mąkę, jajko i bułkę tartą w 3 płytkich miseczkach. Trójkąty serowe zanurzyć w mące, następnie w jajku i wreszcie w bułce tartej, naciskając, aby pomóc im przylegać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dodać ser do gorącego oleju i smażyć na umiarkowanie dużym ogniu, obracając raz, aż złoty i chrupiący, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
8
Usmażone Manchego odcedzić na stelażu i lekko posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser ManchegoSer Manchego
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
9
Dodaj rzymską do vinaigrette w misce i wrzucić dobrze. Ułożyć sałatkę na dużych talerzach. Ułóż plastry tuńczyka na talerzach i ułóż smażone plastry manchego obok sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Ser ManchegoSer Manchego
RomaineRomaine
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn