Grillowany Tuńczyk z pesto bazyliowym to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Na $9.5 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 796 kalorii, 59G białka, oraz 61 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz parmezan, liście bazylii, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Grillowany Tuńczyk z grillowanym Ratatouille kuskus i Dekonstruowanym Pesto, Parmezan Crusted Grillowany ser z pesto bazyliowym, oraz Grillowana Sałatka z tuńczyka z sosem Bazyliowo-Tapenadowym Vinaigrette.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej grill do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
3
Steki z tuńczyka umyć i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem, obustronnie posmarować oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Stek Z Tuńczyka
Oliwa Z Oliwek
4
Umieścić tuńczyka na gorącym grillu i zapiekać z każdej strony przez 2 minuty na rzadkie. Jeśli wolisz dobrze zrobione, gotować tuńczyka dodatkowe 2 do 3 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
5
Wyjmij z patelni i pozwól jej odpocząć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Do miski robota kuchennego dodaj czosnek, liście bazylii, orzeszki piniowe, sól i pieprz. Pulsuj, aż drobno posiekasz. Gdy blender nadal działa, powoli wlewaj 1/2 szklanki oliwy z oliwek. Sprawdź, czy ma gęstą, ale gładką konsystencję, dodając w razie potrzeby więcej oleju.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Grgich Hills Estate Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 47 dolarów za butelkę.