Grillowany Tuńczyk Z Pesto Bazyliowym

Grillowany Tuńczyk Z Pesto Bazyliowym
Grillowany Tuńczyk z pesto bazyliowym to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Na $9.5 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 796 kalorii, 59G białka, oraz 61 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz parmezan, liście bazylii, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Grillowany Tuńczyk z grillowanym Ratatouille kuskus i Dekonstruowanym Pesto, Parmezan Crusted Grillowany ser z pesto bazyliowym, oraz Grillowana Sałatka z tuńczyka z sosem Bazyliowo-Tapenadowym Vinaigrette.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej grill do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Steki z tuńczyka umyć i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem, obustronnie posmarować oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
4
Umieścić tuńczyka na gorącym grillu i zapiekać z każdej strony przez 2 minuty na rzadkie. Jeśli wolisz dobrze zrobione, gotować tuńczyka dodatkowe 2 do 3 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wyjmij z patelni i pozwól jej odpocząć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Do miski robota kuchennego dodaj czosnek, liście bazylii, orzeszki piniowe, sól i pieprz. Pulsuj, aż drobno posiekasz. Gdy blender nadal działa, powoli wlewaj 1/2 szklanki oliwy z oliwek. Sprawdź, czy ma gęstą, ale gładką konsystencję, dodając w razie potrzeby więcej oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Przełożyć do miski i wymieszać w 1/2 szklanki parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Pokroić tuńczyka w poprzek ziarna i na ukos na 1/2-calowe grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
TuńczykTuńczyk
9
Ułóż plastry na talerzu i skrop sokiem z cytryny. Tuńczyk w sosie z pesto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
SOSSOS
TuńczykTuńczyk

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Grgich Hills Estate Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 47 dolarów za butelkę.
Grgich Hills Estate Merlot
Grgich Hills Estate Merlot
Chłodny klimat Merlot z jasnymi owocowymi smakami i przyjemną w ustach kwasowością z winnic Grgich Hills w południowej Dolinie Napa, uprawianych bez sztucznych nawozów, pestycydów i herbicydów. Z cudownie złożonymi aromatami żurawiny, cedru i prażonych orzechów laskowych, to wino jest idealnym partnerem do polędwicy wołowej, jagnięciny lub pieczonej wieprzowiny.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn