Grillowany kurczak z Dijon i cytryną Meyer
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać grillowanego kurczaka z Dijon i Meyer Lemon spróbować. Jedna porcja zawiera 1636 kalorii, 129g białka, oraz 119g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $5.96 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 12 smakoszy i kucharzy. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, musztardę dijon, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowane kebaby z kurczaka z salsą cytrynową Meyer, Grillowany Cytrynowy Kurczak Kabobs, oraz Lemon Dijon Grillowany kurczak z mango kuskus.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połącz sok z cytryny, skórkę, musztardę, rozmaryn i pokruszony czerwony pieprz w małej misce.
Dodaj 1 do 2 łyżek oliwy z oliwek do mieszanki musztardy, aby ją poluzować. Pomaluj tę mieszaninę obficie na całym kurczaku i odstaw do 2 godzin w temperaturze pokojowej lub na noc w lodówce. Jeśli masz jakąkolwiek mieszaninę musztardy pozostał, zapisz go do przemalowania podczas gotowania kurczaka.
Rozgrzej grill do średniej (chcesz, aby kurczak gotował na grillu tak długo, jak to możliwe, bez spalania, aby uzyskać piękną chrupiącą, smaczną skórę).
Zetrzyj dowolny crud na grillu za pomocą drucianej szczotki do grilla i uruchom olejowany ręcznik na grillu, aby podnieść wszelkie kawałki poluzowanego crud. Kurczaka lekko posolić i ułożyć delikatnie na grillu, skórkę do dołu i gotować przez 5 do 6 minut.Jeśli kurczak wybuchnie, przenieś go do chłodniejszej części grilla; nie chcesz sooty film na kurczaku (nie będzie smakował dobrze).
Gdy kurczak zaczął brązowo i chrupiące, to jest dobry pomysł, aby zamknąć grill, aby umożliwić ciepło gotować kurczaka ze wszystkich kierunków. Chcesz gotować stronę skórki kurczaka w dół przez 10 do 12 minut, a następnie odwrócić i gotować przez kolejne 10 do 12 minut. Jeśli używasz patelni do grillowania, możesz przenieść kurczaka do piekarnika 375 stopni F, gdy jest gotowy do odwrócenia, aby mógł zakończyć gotowanie. Jeśli pozostała mieszanina musztardy, użyj jej do pomalowania skóry kurczaka po drugiej stronie. Kurczak odbywa się, gdy natychmiastowy odczyt termometru rejestruje 165 stopni F.
Gdy kurczak jest prawie gotowy, umieścić połówki cytryny na grillu wyciąć stronę i pozostawić je same, aż brązowy i karmelizowane, 5 do 6 minut. (Będą świetnie pachnieć podczas grillowania!)
Usuń kurczaka z ognia i służyć z grillowanej cytryny na dodatkowe cytrynowy dobroci.