Grillowany Grouper z masłem Mango
Grillowany Grouper z masłem Mango może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 343 kalorie, 34g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, mango, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. 47 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest idealny do 4 Lipca. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%. Spróbuj Grillowany Grouper z rumianym masłem-kuskus pomarańczowy, Grouper Ceviche Z Mango, Cytrusami I Kolendrą, oraz Szaszłyki Z Mango I Serrano Z Szynką I Sosem Camembert dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu. Wymieszać szalotka; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszaj mango, miód 1/4 szklanki oliwy z oliwek, białe wino, płatki czerwonej papryki i sól. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zmniejszy się nieznacznie, o 10 protokół.
Posmaruj obie strony filetów grouper 1 łyżką oliwy z oliwek, doprawić solą i białym pieprzem.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Ułóż filety grouper na patelni i gotuj, aż ryba będzie nieprzezroczysta i oddziela się łatwo pod widelcem, o 4 protokół z każdej strony.
Podawać rybę z sosem mango na wierzchu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.