Grillowany Dip warzywny z chipsami Pita

Grillowany Dip warzywny z chipsami Pita
Grillowany Dip warzywny z chipsami Pita może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 22 i kosztuje 26 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 53 kalorie, 0g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka oregano, cebula, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczone Chipsy Pita-Zdrowe Przyprawione Chipsy Pita, Mielona Salsa pomidorowa z grillowanymi chipsami Pita, oraz Grillowana Pizza warzywno-Hummusowa Pita dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej patelnię grillową lub grillową do średniej wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Pokroić bakłażana wzdłuż na 1/2-calowe grube plasterki, odrzucając plasterki końca, które są głównie Skórki. Cebulę pokroić w 1/2 cala grube rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
CebulaCebula
3
Pokrój paprykę wzdłuż na plastry o szerokości 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
4
Umyj warzywa z obu stron 3 łyżkami. oliwa z oliwek i grill, pracując partiami, jeśli to konieczne, aż zwęglone z obu stron i gotowane przez, 3 do 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, grubo posiekać warzywa i przenieść do robota kuchennego wraz z 1 łyżką. oliwa z oliwek, ocet, czosnek, oregano, sól i pieprz. Pulsuj, aż mieszanina zostanie drobno posiekana z pozostałą teksturą. Smak i doprawić dodatkową solą i pieprzem, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
OcetOcet
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
6
Przełożyć do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Rozgrzej piekarnik do 177°. w małej misce, wymieszać paprykę, kminek i 1/2 łyżeczki. sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
KminekKminek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PiekarnikPiekarnik
8
Pokrój każdą pita na 8 trójkątów. Oddziel każdy trójkąt na 2 kawałki. Ułóż Trójkąty w jednej warstwie na 2 dużych blachach do pieczenia. Lekko skropić pozostałymi 3 łyżkami. oliwę z oliwek i posypać mieszanką przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Mieszanka PrzyprawowaMieszanka Przyprawowa
Kombinacja 2Kombinacja 2
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Piec do chrupkości i złoty kolor, o 12 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Podawać dip w temperaturze pokojowej z chipsami pita.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy PitaChipsy Pita
świeżo Posiekany Ser Cheddarświeżo Posiekany Ser Cheddar
TrudnośćTwardy
Gotowe W22 m.
Porcje22
Ocena Zdrowia5
Magazyn