Grillowane zielone pomidory z czerwoną i żółtą salsą pomidorowo-bazyliową

Grillowane zielone pomidory z czerwoną i żółtą salsą pomidorowo-bazyliową
Grillowane zielone pomidory z czerwoną i żółtą salsą pomidorowo-bazyliową może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 155 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Mieszanka liści oregano, oliwa z oliwek, chile takie jak jalapeño i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Smażone zielone pomidory z krewetkami i sosem pomidorowo-bazyliowym, Smażone zielone pomidory z dojrzałymi pomidorami salsa, oraz Chrupiące smażone zielone pomidory ze świeżymi pomidorami Salsa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Opłucz niedojrzałe pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
2
Pokroić w poprzek na 1/2-calowe grube rund, odrzucając końce łodygi i dna. W dużej misce delikatnie wymieszaj plastry pomidora, oliwę z oliwek, połowę czosnku i majeranek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomidoraPlastry Pomidora
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MajeranekMajeranek
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodać sól i pieprz do smaku. Przykryć i schłodzić co najmniej 30 minut lub do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
4
Tymczasem dojrzałe pomidory opłukać i pokroić na pół w poprzek. Ściśnij lekko połówki pomidora, aby usunąć nasiona. Pomidory posiekać i umieścić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodaj pozostały czosnek i cebulę, papryka czerwona, bazylia, sok z limonki, i chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
CzosnekCzosnek
BazyliaBazylia
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
6
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
7
Podnieś niedojrzałe pomidory z marynaty i połóż na naoliwionym grillu na solidnym łóżku ze średnich węgli lub na średnim ogniu na grillu gazowym( możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 4 do 5 sekund); przykryj grill gazowy. Gotować, obracając raz, aż pomidory będą ładnie rumiane, łącznie 6 do 10 minut. Ułóż na talerzu i łyżkę dojrzałej salsy pomidorowej na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
PomidorPomidor
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia56
Magazyn