Grillowane Teriyaki Mahi Mahi z mango Salsan to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 1 porcją. Na 51,62 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 68% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 269g białka, 67 g tłuszczu, oraz w sumie 2210 kalorii. Ten przepis z Recipezaar ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Sprawdza się jako drogie danie główne dla 4 Lipca. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Mieszanka pieprzu jalapeno, sos sojowy, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Grillowane Teriyaki Mahi Mahi z salsą Mango, Smażone Mahi Mahi z grillowaną salsą Mango-ananasową, Zielonym ryżem i czarną fasolą, oraz Teriyaki Mahi Mahi z Mang-o-So Delicious Salsa są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Do salsy: obrać mango i pokroić w 1/4 cala pokrojone w kostkę kawałki.Włóż kawałki mango do małej miseczki z pozostałymi składnikami salsy; wymieszaj, aby połączyć.Przykryć miskę z saran wrap i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.Do marynaty: w małej misce, ubij razem sos sojowy, słodka sake, olej roślinny, jasnobrązowy cukier, świeży imbir i mielony czosnek; odstawić.
Filety mahi mahi umieścić w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Mahi Mahi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Wlać marynatę do worka; wycisnąć powietrze z worka i szczelnie zamknąć.Obróć / wstrząśnij torebką, aby pokryć filety marynatą.Przechowywać w lodówce przez 20-30 minut.Wyjmij filety z worka i wyrzuć marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
4
Szczotkować lub spryskać obie strony filetów olejem roślinnym.Grilluj na dużym ogniu, aż ryba będzie nieprzezroczysta przez całe 8 do 10 minut, obracając się raz w połowie czasu grillowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.