Grillowane Teriyaki Mahi Mahi Z Salsą Mango

Grillowane Teriyaki Mahi Mahi Z Salsą Mango
Grillowane Teriyaki Mahi Mahi z mango Salsan to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 1 porcją. Na 51,62 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 68% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 269g białka, 67 g tłuszczu, oraz w sumie 2210 kalorii. Ten przepis z Recipezaar ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Sprawdza się jako drogie danie główne dla 4 Lipca. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Mieszanka pieprzu jalapeno, sos sojowy, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Grillowane Teriyaki Mahi Mahi z salsą Mango, Smażone Mahi Mahi z grillowaną salsą Mango-ananasową, Zielonym ryżem i czarną fasolą, oraz Teriyaki Mahi Mahi z Mang-o-So Delicious Salsa są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Do salsy: obrać mango i pokroić w 1/4 cala pokrojone w kostkę kawałki.Włóż kawałki mango do małej miseczki z pozostałymi składnikami salsy; wymieszaj, aby połączyć.Przykryć miskę z saran wrap i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.Do marynaty: w małej misce, ubij razem sos sojowy, słodka sake, olej roślinny, jasnobrązowy cukier, świeży imbir i mielony czosnek; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasnobrązowy CukierJasnobrązowy Cukier
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
świeży Imbirświeży Imbir
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Filety mahi mahi umieścić w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Mahi MahiFilety Mahi Mahi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Wlać marynatę do worka; wycisnąć powietrze z worka i szczelnie zamknąć.Obróć / wstrząśnij torebką, aby pokryć filety marynatą.Przechowywać w lodówce przez 20-30 minut.Wyjmij filety z worka i wyrzuć marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
4
Szczotkować lub spryskać obie strony filetów olejem roślinnym.Grilluj na dużym ogniu, aż ryba będzie nieprzezroczysta przez całe 8 do 10 minut, obracając się raz w połowie czasu grillowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Podawać na ciepło z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)

Składniki

11 funt cukinii,starty świeży imbirstarty świeży imbir11 funt cukinii,starty świeży imbirstarty świeży imbir1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno posiekana świeża miętadrobno posiekana świeża mięta1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno posiekana świeża miętadrobno posiekana świeża mięta11 funt cukinii,sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy11 funt cukinii,sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy11 funt cukinii,mielony pieprz jalapeno z nasionamimielony pieprz jalapeno z nasionami11 funt cukinii,mielony pieprz jalapeno z nasionamimielony pieprz jalapeno z nasionami1WES E Sztuka języka angielskiegopotrójne, przyciętepotrójne, przycięte01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki4filetyfilety mahi mahi, około 6 oz. każdy i 1 cal grubościfilety mahi mahi, około 6 oz. każdy i 1 cal grubości4filetyfilety mahi mahi, około 6 oz. każdy i 1 cal grubościfilety mahi mahi, około 6 oz. każdy i 1 cal grubości1Dużedojrzałe mangodojrzałe mango596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana czerwona cebuladrobno posiekana czerwona cebula596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana czerwona cebuladrobno posiekana czerwona cebula596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisłodka sakesłodka sake596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisłodka sakesłodka sake1WES E Sztuka języka angielskiegoNóż do obierania (używaj z osobą dorosłą)Nóż do obierania (używaj z osobą dorosłą)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1WES E Sztuka języka angielskiego2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia72
Magazyn