Grillowane szaszłyki z krewetkami i jabłkami
Grillowane krewetki i szaszłyki jabłkowe to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 119 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać bazylii, jabłka galan, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Grillowane szaszłyki Curry z krewetkami z grillowaną cebulą i sosem z czerwonej papryki, Grillowane Szaszłyki Z Krewetkami, oraz Grillowane szaszłyki z krewetek z Romesco.
Instrukcje
Miód, oliwę z oliwek, bazylię, dżem truskawkowy, płatki czerwonej papryki, czosnek, ocet winny, sok z cytryny i biały cukier ubić w małej misce.
Umieść jabłka i krewetki w dużej, zamykanej plastikowej torbie.
Wlać marynatę na krewetki i jabłka, uszczelnić worek, i wstrząsnąć do herbu; przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu.
Nawlecz krewetki i jabłka na przemian na 4 metalowe lub nasączone drewniane szaszłyki. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Gotować szaszłyki na rozgrzanym grillu, aż krewetki są nieprzezroczyste, o 5 minut na stronie.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.