Grillowane Steki Z Tuńczyka Ahi

Grillowane Steki Z Tuńczyka Ahi
Grillowane steki z tuńczyka Ahi mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 41g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 6,17 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 13 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz ząbki czosnku, sake, olej sezamowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 94% to danie jest super. Podobne przepisy to Grillowane Steki Z Tuńczyka, Grillowane steki z tuńczyka dla dwojga, oraz Grillowane Steki Z Tuńczyka Niçoise.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 6 składników w małej misce. Rezerwa 1/4 szklanki mieszanki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Umieścić pozostałą mieszaninę w dużej wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny; dodać rybę. Uszczelnić i marynować w lodówce co najmniej 30 minut, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Usuń rybę z marynaty, odrzucając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
RybyRyby
5
Umieść rybę na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem; grilluj 3 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie średnio rzadka lub pożądany stopień doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Przenieś ryby do serwowania talerzy; łyżka reserved sos sojowy mieszaniny nad rybą i top z kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
KolendraKolendra
RybyRyby

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk Ahi można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk ahi, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój Ahi tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Winnica Goldschmidt Alexander Valley Chelsea Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W13 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia99
Magazyn