Grillowane Krewetki Rémoulade
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Grillowane krewetki Rémoulade spróbować. Na $3.8 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 340 kalorii, 35g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka octu z białego wina, papryka, musztarda kreolska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowane Krewetki Remoulade, Grillowane krewetki z Rémoulade, oraz Grillowane krewetki z Rémoulade dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby rémoulade, ubij razem musztardę i ocet w dużej misce, aż dobrze się połączą, a następnie ubijaj w 2/3 szklanki oleju z pietruszką, chrzanem, ogórkiem kiszonym, cebulką, papryką, cayenne, 1 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu.
Przeciąć muszle krewetek na środku pleców za pomocą nożyczek, odsłaniając żyły i pozostawiając ogon i pierwszy segment muszli nienaruszony. Krewetki Devein, zostawiając muszle na miejscu. (Muszle zapobiegnie krewetki stają się trudne Na zewnątrz, gdy grillowane.) Wrzucić krewetki z pozostałych 1/4 Puchar oleju, Pozostałe łyżeczka soli, i pozostałe 1/2 łyżeczka czarny pieprz w dużej misce, następnie wątek o 6 krewetki (przez góry i ogona, pozostawiając krewetki zwinięte) na każdym szaszłyku.
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanie wysokiego.
Grilluj krewetki na lekko naoliwionym stojaku grillowym, przykryte tylko wtedy, gdy używasz grilla gazowego, odwracając się raz, aż tylko gotowane przez, 3 do 4 łącznie minut.
Kiedy tylko wystarczająco chłodny do obsługi, push krewetki off szaszłyki do rémoulade, a następnie wrzucić do łączenia dobrze i cool co najmniej 15 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
* Rémoulade można zrobić 6 godzin wcześniej i schłodzone, pokryte. * Krewetki można nawleczyć na szaszłyki 2 godziny przed grillowaniem i schłodzić na dużej tacy, przykrytej. * Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, krewetki mogą być pieczone w 2 partie o 6 cali od ciepła, obracając się raz, o 6 minut w sumie.* Dostępne w wielu specjalistycznych sklepach spożywczych, niektórych supermarketach i cajungrocer.com.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.