Grillowane krewetki i warzywa z perłowym kuskusem

Grillowane krewetki i warzywa z perłowym kuskusem
Grillowane krewetki i warzywa z perłowym kuskusem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 483 kalorie, 36g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 4,54 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka krewetek, szafran wątki, ząbek czosnku, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Perłowy Kuskus z jesiennymi warzywami i karmelizowaną cebulą, Kuskus z grillowanymi warzywami przepis, oraz Grillowane warzywa i ciecierzyca z kuskusem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszać ocet, oregano, tymianek, czosnek, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, aż sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
OcetOcet
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj 1/3 szklanki oleju w wolnym strumieniu, ubijając, aż połączy się vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Podgrzać 1 łyżkę oleju w szerokim 3-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie grzać kuskus, mieszając od czasu do czasu, aż będzie pachnący i bladozłoty, 3 do 5 minut. Podczas grzanek kuskus, wymieszać bulion, wodę i szafran w dużej szklance.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
SzafranSzafran
BulionBulion
TostyTosty
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodajemy do kuskusu z 1/2 łyżeczki soli i gotujemy na wolnym ogniu. Dusić, pod przykryciem, aż płyn się wchłonie i kuskus jest al DENTE, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
SólSól
5
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 10 minut. Wymieszać winegret do połączenia, następnie wymieszać 2 łyżki do kuskusu i odstawić, odsłonięte, w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
KuskusKuskus
6
Przygotować grill do gotowania na średnio gorącym węglu (umiarkowane ciepło dla gazu).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Wrzucić krewetki z 1 łyżka oleju, 1/4 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczka pieprzu w misce i wątku 4 lub 5 krewetki na każdym szaszłyku (nie tłum, lub krewetki nie będzie gotować równomiernie).
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
KrewetkiKrewetki
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Obierz cebulę i przyciąć końce korzeniowe lekko, pozostawiając końce nienaruszone, a następnie połówki wzdłuż i pociąć połówki wzdłuż na 1/2-calowe kliny szerokości. Włóż 1 drewniany kilof przez każdy klin, aby utrzymać warstwy razem podczas grillowania, a następnie włóż cebulę do dużej miski z cukinią. Wrzucić warzywa z pozostałymi 2 łyżkami oleju, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
CukiniaCukinia
CebulaCebula
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Grilluj szaszłyki z krewetkami na lekko naoliwionym stojaku grillowym, przykryte tylko wtedy, gdy używasz grilla gazowego, obracając się raz szczypcami, aż po prostu gotowane, o 4 łącznie minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
SzczypceSzczypce
10
Transfer krewetki, odrzucając szaszłyki, do czystej miski i wrzucić z 2 łyżki vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Grilluj warzywa na lekko naoliwionym stojaku grillowym, przykrytym tylko wtedy, gdy używasz grilla gazowego, odwracając się raz, aż po prostu zmiękną, około 5 minut, przenosząc do miski jako grillowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Usunąć i wyrzucić kilofy z cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
13
Skropić warzywa z pozostałym winegretem i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
WarzywaWarzywa
14
Łyżka kuskusu na dużym talerzu lub płytkiej misce do serwowania. Na kuskus ułożyć krewetki i warzywa i posypać fetą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
KuskusKuskus
KrewetkiKrewetki
Ser FetaSer Feta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
15
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
1
* Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, krewetki i warzywa można gotować na gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej dużej (2-palnikowej) patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu. Grilluj szaszłyki z krewetkami, obracając się raz, w sumie około 4 minut. Grilluj warzywa, obracając się raz, w sumie około 5 minut.* Vinaigrette może być wykonane 3 godziny wcześniej i przechowywane, pokryte, w temperaturze pokojowej.* Szaszłyki z krewetek można zmontować 2 godziny wcześniej i schłodzić, przykryte folią.* Warzywa można kroić, a cebulę można na 2 godziny schłodzić, przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
WarzywaWarzywa
CebulaCebula
KrewetkiKrewetki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
SzaszłykiSzaszłyki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia24
Magazyn