Grillowane brokuły z sosem anchois
Grillowane brokuły z sosem anchois to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje 82 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka brokułów, sok z cytryny, anchois pakowane w oleju, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 91% to danie jest super. Spróbuj Sałatka z Escarole i pieczonych brokułów z sosem anchois, Grillowana polędwica z anchois-masłem cytrynowym i brokułami Rabe, oraz Grillowane brokuły z sosem migdałowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpal grilla. Doprowadzić do wrzenia średni garnek z wodą wyposażoną we wkładkę do gotowania na parze.
Pokrój głowy brokułów wzdłuż na ćwiartki, pozostawiając kwiaty przymocowane do długiej łodygi. Obrać łodygi. Brokuły na parze do jasnozielonego, o 5 protokół.
Przelać brokuły do dużej miski i wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
W blenderze lub mini procesorze połącz anchois, sok z cytryny i rozmaryn i puree, aż będzie gładka. Z włączonym blenderem powoli wlewamy pozostałą 1/2 szklanki oliwy z oliwek. SOS anchois doprawić solą i pieprzem.
Grillować brokuły na dużym ogniu, obracając, aż lekko zwęglone na całym, o 5 protokół.
Brokuły przełożyć na talerz i skropić odrobiną dressingu.
Podawać pozostały opatrunek z boku.