Grillowana Tilapia chili-limonka z salsą brzoskwiniową
Grillowana Tilapia chili-limonka z salsą brzoskwiniową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 100g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 917 kalorii. Ten przepis służy 2. Na $9.93 za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka chili w proszku, czosnek w proszku, bez glutenu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 10 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Grillowane udka z kurczaka z salsą brzoskwiniowo-limonkową, Grillowane krewetki Chili z salsą brzoskwiniową, oraz Grillowane Chili Limonka kurczak Kabobs z salsą Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Nie mogę powiedzieć, ile razy zniszczyłem dobry kawałek ryby. Całkowicie to zrujnowałem. Albo nie gotowałem go wystarczająco długo, albo spaliłem na chrupiąco.Cieszę się, że mogę powiedzieć, że w końcu się udało! Tilapia, którą jedliśmy na kolację w tym tygodniu, okazała się piękna i naprawdę smaczna!Łuszcząca się i wilgotna w środku. Ostry i pełen smaku Na Zewnątrz. Myślę, że ryby mogą zacząć regularnie pojawiać się na naszym obiedzie table.At najpierw nie byłem pewien, jak naprawić tę rybę (nie chciałem zepsuć kolejnego obiadu!), więc wygooglowałem kilka pomysłów. Szukałem przepisu, który byłby szybki, mają kilka składników, i byłoby bardzo łatwe dla początkujących kucharza ryb, że jestem.Ten przepis naprawdę pasuje do tego opisu! To jest tak proste i ma tak wspaniałe rezultaty! Po prostu pokrywasz rybę suchym masłem złożonym z trzech składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tilapia
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
2
Niech smaki się razem przez około 30 minut w lodówce i grillować przez około 6 protokół. Bułka z masłem. Jeśli jesteś onieśmielony myślą o gotowaniu ryb, spróbuj tego super łatwego przepisu. Użyłem zamrożonej tilapii, którą rozmrażałem częściowo w kuchence mikrofalowej na 6 minut po rozmrożeniu, a następnie pozostawiłem rybę na blacie przez około 20 minut. Zadziałało. Żadnego rybiego smaku. Smakowało świeże & pyszne i chili nie jest przytłaczające. Michael, który nigdy nie był fanem ryb, zjadł cały kawałek i powiedział: "wiesz kochanie, naprawdę nie sądziłem, że mi się to spodoba... ale to jest świetne!"Osobiście uwielbiałem dodatek salsy brzoskwiniowej na rybie, aby dać odrobinę słodyczy, aby zmniejszyć ciepło chili. Jeśli nie jesteś fanem salsy brzoskwiniowej, użyj tego, co lubisz... cholera, Michael pewnie zjadłby to z ketchupem! Grillowana Tilapia Chili-Limonka z salsą brzoskwiniową
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Crispix, Rozdrobnione
Tilapia
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Dojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I Posiekane
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw Kalifornijskich
Kasztany Wodne, Julienne
3
Na podstawie przepisu na Foodnetwork.com
4
Bez glutenu, nabiału / kazeiny i soi
5
Przepis do wydruku1 lb. świeża tilapia (2 filety) 1 łyżka chili w proszku 1 łyżeczka czosnku w proszku 1/4 łyżeczka soli (opcjonalnie) 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z limonki 3 łyżki salsy brzoskwiniowej bezglutenowej
Składniki, których będziesz potrzebować
Tilapia
1 Pomarańcza, Skórka
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Można Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
Dojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I Posiekane
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
Rozgrzać patelnię grillową 10 minut przed gotowaniem. Rozgrzej patelnię grillową bardzo gorąco (kropla wody powinna natychmiast skwierczeć).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
7
Natrzeć oliwę z oliwek na potartą przyprawą rybę i umieścić na grillu. Gotować 3-4 minuty z każdej strony, aż ryba będzie przetargu widelec i delikatnie płatki. Talerz grillowanej ryby i posypać każdą porcję sokiem z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
8
Dodać 1 1/2 łyżki salsy na wierzchu każdego filetu i podawać ze świeżym szpinakiem lub gotowanymi na parze brokułami!Smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Tilapian w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.