Grillowana makrela z pomidorem, koprem włoskim i kaparami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanej makreli z pomidorem, koprem włoskim i kaparami. Jedna porcja zawiera 501 kalorii, 38g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.08 za porcję. Mieszanka filetów z makreli, oliwki, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Grillowana Makrela Z Pikantnym Dżemem Pomidorowym, Grillowana makrela z sycylijską Kaparowo-pomidorową salsą, oraz Makrela z creme fraîche i kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzej patelnię grillową lub grill na świeżym powietrzu do średniej wysokości (około 191° do425).W międzyczasie pomidory i koper włoski posmarować połową odmierzonej oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem; odstawić.Gdy grill jest gotowy, umieścić pomidory i koper włoski na grillu i gotować odkryte, aż grill znaków tworzą, o 3 do 4 minut. Odwróć warzywa i gotować, aż pojawią się znaki grill po drugiej stronie, o 3 do 4 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Warzywa
Oliwa Z Oliwek
Pomidor
Koper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, Julienne
2
Wyjąć na deskę do krojenia.Gdy warzywa są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, pokroić i wyrzucić rdzenie z kopru włoskiego. Koper i pomidory posiekać na 1-1 / 2-calowe kawałki i umieścić w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Pomidor
Koper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Patelnia Z Sosem
3
Dodaj bulion rybny lub sok z małży, czosnek i szafran i wymieszaj, aby połączyć. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną, o 20 protokół. Trzymaj ciepło podczas grillowania ryby. (Jeśli używasz patelni do grillowania, użyj kilku warstw ręcznika papierowego, aby wytrzeć patelnię do czysta przed grillowaniem ryby.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Małży
Warzywa
Szafran
Czosnek
Bulion
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, Julienne
Patelnia
4
Rozgrzać grill do średniej wysokości. Przetrzyj ruszt ręcznikiem zanurzonym w oliwie z oliwek.Filety z makreli osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Makreli
Oliwa Z Oliwek
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Kasztany Wodne, Julienne
5
Posmarować obie strony pozostałą odmierzoną oliwą z oliwek i doprawić obie strony solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Oliwa Z Oliwek
6
Umieścić filety na skórce grilla w dół i gotować, aż pojawią się ślady grilla, około 2 do 3 minut. Przekręć filety płaską łopatką i gotuj, aż pojawią się ślady grilla po drugiej stronie, a ryba zostanie ugotowana, o 2 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Kasztany Wodne, Julienne
7
Filety wyjąć na talerz i przykryć folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
8
Dodać natkę pietruszki do ciepłej mieszanki pomidorowo-koprowej i wymieszać, aby połączyć. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.Podzielić mieszaninę pomidor-koper włoski wśród 4 obramowane talerze do serwowania lub płytkie miski i góry każdej porcji z kawałkiem makreli. Rybę zalać około 1 łyżką tapenady (zostanie trochę), posypać kaparami lub kaparami i natychmiast podawać.
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować rozwijać Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.