Gratin Dauphinois (zapiekane ziemniaki z serem)
Gratin Dauphinois (zapiekane ziemniaki z serem) jest bezglutenowe przepis z 7 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 203 kalorie. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Wielkanoc. Jeśli masz pieprz, masło, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Gratin Dauphinois (zapiekane ziemniaki z serem), Zapiekane ziemniaki au Gratin, oraz Zapiekane Ziemniaki Au Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rub 11 x 7-calowe naczynie do pieczenia z wyciętych boków połówek czosnku; wyrzucić czosnek. Naczynie do gotowania w sprayu.
Ułóż połowę ziemniaków w naczyniu i skrop połowę masła.
Posypać połową soli i połową pieprzu, a na wierzch połową sera. Powtórz warstwy.
Mleko zagotować na małym ogniu w małym rondlu; zalać mieszaniną ziemniaków.
Piec przez 40 minut lub do miękkości.