Graisserons
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Graisserony mogą być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 446 kalorii, 48g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.59 za porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 13 fanów. Mieszanka wieprzowiny, cynamon i 2 goździki, żołądki drobiu i / lub serca, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby wykorzystać liście laurowe można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
Mięso wrzucić z solą i przykryć luźno. Przechowywać w lodówce przez noc.
Mięso opłukać i osuszyć. Zmielić wieprzowinę przez średni talerz (około 1/4 cala otwory). Ewentualnie mielić wieprzowinę. Podziel nogi kaczki na stawy kolanowe.
Pokroić żołądki na 1/2 cala segmentów.
W rondlu umieść świńskie łapki i nogi kaczki.
Dodać mieloną lub mieloną wieprzowinę i żołądki.
Dodać bulion i tłuszcz. Przynieś garnek na wolnym ogniu i gotować na bardzo niskim wolnym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie, o 2 godziny.
Wyjąć i wykroić nogi kaczki (lub wyłowić Kości, jeśli mięso samo ześlizgnęło się.)
Usuń kości ze stopy świni. Mięso kłusaka mielimy i odstawiamy na bok.
Wyciągnij wszystkie mięso z garnka, w tym mielonego kłusa i umieść w dużej misce do mieszania.
Niech soki mięsne osiadają w garnku, a następnie wylać cały tłuszcz do osobnej miski. Powinno być około 2 szklanki żelatynowego, słonego wywaru.
Użyj drewnianą łyżką lekko ugniatać mięso w misce do mieszania, aż masz zacieru, mniej więcej w zależności od preferencji.
Dodać bulion mięsny i dokładnie wymieszać.
Pakuj graisserony w małe słoiki do konserw lub ramekiny, naciskając tak, aby mięso było zanurzone w magazynie. Całkowicie schłodzić, a następnie uszczelnić powierzchnię odrobiną tłuszczu z kaczki. Przechowywać w lodówce.
Aby służyć, zeskrobać tłuszcz z powierzchni i pokroić Bochenek jak pasztet, lub czerpak z ramekin.