Gotowane ogony homara i smażona Ostryga z mango i przecierem z awokado

Gotowane ogony homara i smażona Ostryga z mango i przecierem z awokado
Gotowane ogony homara, a smażona Ostryga z mango i przecierem z awokado wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 13,35 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 606 kalorii, 28g białka, oraz 28g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz wino, ziarna pieprzu, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Sprawdza się jako drogie danie główne. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gotowane ogony homara i smażona Ostryga z mango i przecierem z awokado, Grillowane ogony homara z sałatką z nektarynki i awokado, oraz Gotowany łosoś z puree z awokado i sałatką z groszku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W blenderze lub przetwórcy żywności, połączyć mango, cukier, sok z cytryny i limonki i proces do gładkiej. Doprawić do smaku solą, przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
CytrynaCytryna
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
W blenderze lub przetwórcy żywności, połączyć awokado, kwaśną śmietanę, limonkę i sok z cytryny i procesu do gładkiej. Doprawić do smaku solą, przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
AwokadoAwokado
WapnoWapno
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
W dużym garnku na umiarkowanie wysokim ogniu doprowadzić wodę, wino, połówki cytryny, liście laurowe, ziarna pieprzu i sól do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
CytrynaCytryna
WodaWoda
SólSól
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj ogony homara i kłusować przez 6 minut, a następnie przenieść do dużej blachy do pieczenia ostudzić. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, otwórz skorupy homara i usuń mięso. Odstawić podczas smażenia ostryg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
HomarHomar
OstrygiOstrygi
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi. Napełnij średni rondel o dużym dnie 1 cal oleju, pozostawiając co najmniej 3 cale między olejem a górną częścią rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
3
W małej misce, ubić razem mąkę, cayenne, papryka, i sól. Zagrzebać ostrygi w mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar. Pracując partiami, smaż ostrygi, obracając raz, aż do złotego koloru, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
OstrygiOstrygi
PaprykaPapryka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Przenieś tak, jak zrobiono na papierową blachę do pieczenia wyłożoną ręcznikiem. Nadal smażyć Pozostałe ostrygi, przywracając olej do 177° między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
OstrygiOstrygi
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1
W dużej patelni sauté na umiarkowanym ogniu, roztopić masło i czosnek razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać mięso ogona homara i podsmażyć, fastrygowanie z roztopionym masłem, aż do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
MasłoMasło
MięsoMięso
3
Ułóż 1 ogon homara i 3 ostrygi na każdym z 4 talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
OstrygiOstrygi
4
Podawać z puree z mango i awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jedno wino, którego możesz spróbować to Gilbert Picq Chablis. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Gilbert Picq Chablis
Gilbert Picq Chablis
Zwykle pochodzi z 12 paczek i jest niezmiennie pełen flinty Seashell esencji, co czyni go kwintesencją Chablis.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn