Gorąca Kawa Masala

Gorąca Kawa Masala
Gorąca kawa Masala może być tylko napojem, którego szukasz. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 44 kalorie, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka anyżu gwiazdkowego, nasion kminku, granulek kawy rozpuszczalnej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Przepis na lody Masala Coffee (espresso) , Masala Tea powder, jak zrobić Masala Tea powder lub Chai masala, oraz punjabi Chana masalan lub punjabi chole masala / easy Chana masala.

Instrukcje

1
W rondlu, doprowadzić wodę do wrzenia, i wymieszać w nasiona kminku, anyż Gwiaździsty strąk, i laska cynamonu; zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, i gotować przez 3 protokół, mieszając od czasu do czasu. Wymieszaj z kawą rozpuszczalną i pozostaw napój na wolnym ogniu przez kolejne 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Dodatkowe Granulki Kawy, MieloneDodatkowe Granulki Kawy, Mielone
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Puszka Brzoskwiń, OdsączonychPuszka Brzoskwiń, Odsączonych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wlać napój do kubków, odcedzić przyprawy i wymieszać 1 łyżeczkę suchego mleka w proszku beztłuszczowego i 1 łyżeczkę białego cukru do każdego kubka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Beztłuszczowe Suche Mleko W ProszkuBeztłuszczowe Suche Mleko W Proszku
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Puszka Brzoskwiń, OdsączonychPuszka Brzoskwiń, Odsączonych

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Lubanzi Chenin Blanc. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia4
Magazyn