Gofry Kukurydziane
Gofry kukurydziane to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 140 kalorii, 6G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako poranny posiłek i odbywa się w ok. 50 minut. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 21 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, białka jaj, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Podobne przepisy to gofry kukurydziane, Gofry kukurydziane i owsiane, oraz Gofry Kukurydziane Cheddar.
Instrukcje
Rozgrzej gofrownicę i zalej sprayem do gotowania.
W średniej misce wymieszaj mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Zrobić dobrze w środku, i mieszać w maślance tylko do gładkiej. W osobnej misce ubij białka mikserem elektrycznym, aż będą wystarczająco grube, aby utrzymać miękki daszek. Ostrożnie złożyć białka do ciasta.
Łyżka ciasto na gorącej gofrownicy w ilości odpowiedniej do żelaza. Zamknąć i gotować, aż żelazko przestanie parować, a gofry będą złocisto brązowe.