Goan Curry Clams
Goan Curried Clams jest bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis z 4 porcjami. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 154 kalorie, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, mleczko kokosowe laxmi lub mleko kokosowe, grubą sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Goan Curry Clams, Kremowe Małże Goan Curry, oraz goan dal z pałeczkami / goan of dal z kokosem.
Instrukcje
Drobno posiekać cebulę i szorować małże w 5-do 6-quart ciężki czajnik rozgrzać olej na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie i gotować cebulę i piernik, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, 5 do 6 protokół.
Dodać przyprawy i sól i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać mleko kokosowe i doprowadzić do delikatnego wrzenia.
Dodać małże i gotować mieszaninę delikatnie, pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu, aż małże zostaną otwarte, 6 do 8 minut. (Nieotwarte małże należy wyrzucić.)
Podawać małże w miseczkach z płynem do gotowania i posypać sokiem z limonki, kolendrą i startym kokosem.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.