Gnocchi Ziemniaczane

Gnocchi Ziemniaczane
Gnocchi ziemniaczane wymaga około 2 godziny i 10 minut od początku do końca. Na 40 centów za porcję, dostajesz Hor d ' oeuvre, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 257 kalorii, 8G białka, oraz 2G tłuszczu. 1285 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać pieczenia ziemniaków, sos do makaronu, mąki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jagnięce Ragu z ziemniaczanym Gnocchi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate, Gnocchi Ziemniaczane, oraz Gnocchi Ziemniaczane są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Piec ziemniaki: Rozgrzej piekarnik do 177°. Włócz ziemniaki widelcami w kilku miejscach wokół każdego ziemniaka, aby odpowietrzyć wilgoć, gdy ziemniaki gotują.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Pieczemy ziemniaki w skórkach do miękkości, około godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Ostudzić na stojaku, rozcinając je, aby schłodzić i pozwolić uciec większej ilości wilgoci.
4
Zacieru i puch ziemniaki: Scoop się ziemniaki ze skórek. Ziemniaki rozgnieść i puch je widelcem do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
(Działa świetnie, aby przekazać ziemniaki przez ricer ziemniaków, jeśli masz jeden.) Najlepiej pracować z ziemniakami, gdy są jeszcze ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
1
Dodać mąkę, jajko i szczyptę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
2
Wymieszaj ręcznie, aż będziesz miał ładną, giętką kulkę ciasta. Nie mieszać nadmiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
3
Rozwałkuj kawałki ciasta w długie cylindry: przygotuj obszar roboczy i odkurz go mąką. Weź ciasto, kawałek na raz, i rozwałkować go delikatnie rękami, aż masz rolki o średnicy 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
4
Bardzo ważne jest, aby zachować lekki dotyk podczas walcowania ciasta! Delikatnie rozwałkuj ciasto opuszkami palców, wywierając najlżejszy nacisk na zewnątrz, a nie w dół, aby wyciągnąć ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
5
Pocięte na kawałki i tworzą wgłębienia: 
6
Pokroić rurki ciasta na kawałki o długości około jednego cala. Używając palców widelca lub opuszka palca, naciśnij kawałek ciasta i lekko rozwałkuj, aby utworzyć wcięcie (dobre do połowu sosu).
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
7
Gdy gnocchi są wykonane, umieść je na płaskiej patelni do pieczenia, lekko posypanej mąką lub wyłożonej papierem woskowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
8
W tym momencie możesz zamrozić gnocchi z wyprzedzeniem. Zamrozić je najpierw na posypanej mąką lub wyłożonej tacy, a następnie po zamrożeniu można umieścić je w torbie zamrażarki, aby ułatwić przechowywanie. Aby ugotować, wystarczy włożyć zamrożone gnocchi do gotującej się wody, aby przejść do następnego kroku.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
9
Upuść gnocchi do gotującej się wody: zagotuj co najmniej 6 litrów osolonej wody w płytkim rondlu. Delikatnie upuść gnocchi, kilka na raz, do wody. Jak tylko wydobędą się na powierzchnię, usuń je łyżką szczelinową, dobrze opróżniając. Ułóż na ciepłym naczyniu. Kontynuuj gotowanie gnocchi w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Podawać z sosem: jak tylko wszystkie gnocchi są gotowe, zalać je rozgrzanym sosem makaronowym i posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
GnocchiGnocchi
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Gnocchi można łączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn