Gnocchi Ziemniaczane
Gnocchi ziemniaczane wymaga około 2 godziny i 10 minut od początku do końca. Na 40 centów za porcję, dostajesz Hor d ' oeuvre, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 257 kalorii, 8G białka, oraz 2G tłuszczu. 1285 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać pieczenia ziemniaków, sos do makaronu, mąki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jagnięce Ragu z ziemniaczanym Gnocchi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate, Gnocchi Ziemniaczane, oraz Gnocchi Ziemniaczane są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piec ziemniaki: Rozgrzej piekarnik do 177°. Włócz ziemniaki widelcami w kilku miejscach wokół każdego ziemniaka, aby odpowietrzyć wilgoć, gdy ziemniaki gotują.
Pieczemy ziemniaki w skórkach do miękkości, około godziny.
Ostudzić na stojaku, rozcinając je, aby schłodzić i pozwolić uciec większej ilości wilgoci.
Zacieru i puch ziemniaki: Scoop się ziemniaki ze skórek. Ziemniaki rozgnieść i puch je widelcem do dużej miski.
(Działa świetnie, aby przekazać ziemniaki przez ricer ziemniaków, jeśli masz jeden.) Najlepiej pracować z ziemniakami, gdy są jeszcze ciepłe.
Dodać mąkę, jajko i szczyptę soli.
Wymieszaj ręcznie, aż będziesz miał ładną, giętką kulkę ciasta. Nie mieszać nadmiernie.
Rozwałkuj kawałki ciasta w długie cylindry: przygotuj obszar roboczy i odkurz go mąką. Weź ciasto, kawałek na raz, i rozwałkować go delikatnie rękami, aż masz rolki o średnicy 3/4 cala.
Bardzo ważne jest, aby zachować lekki dotyk podczas walcowania ciasta! Delikatnie rozwałkuj ciasto opuszkami palców, wywierając najlżejszy nacisk na zewnątrz, a nie w dół, aby wyciągnąć ciasto.
Pocięte na kawałki i tworzą wgłębienia:
Pokroić rurki ciasta na kawałki o długości około jednego cala. Używając palców widelca lub opuszka palca, naciśnij kawałek ciasta i lekko rozwałkuj, aby utworzyć wcięcie (dobre do połowu sosu).
Gdy gnocchi są wykonane, umieść je na płaskiej patelni do pieczenia, lekko posypanej mąką lub wyłożonej papierem woskowym.
W tym momencie możesz zamrozić gnocchi z wyprzedzeniem. Zamrozić je najpierw na posypanej mąką lub wyłożonej tacy, a następnie po zamrożeniu można umieścić je w torbie zamrażarki, aby ułatwić przechowywanie. Aby ugotować, wystarczy włożyć zamrożone gnocchi do gotującej się wody, aby przejść do następnego kroku.
Upuść gnocchi do gotującej się wody: zagotuj co najmniej 6 litrów osolonej wody w płytkim rondlu. Delikatnie upuść gnocchi, kilka na raz, do wody. Jak tylko wydobędą się na powierzchnię, usuń je łyżką szczelinową, dobrze opróżniając. Ułóż na ciepłym naczyniu. Kontynuuj gotowanie gnocchi w ten sam sposób.
Podawać z sosem: jak tylko wszystkie gnocchi są gotowe, zalać je rozgrzanym sosem makaronowym i posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Gnocchi można łączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.