Gliniany garnek krewetki z brązowym ryżem

Gliniany garnek krewetki z brązowym ryżem
Gliniany garnek krewetki z brązowym ryżem jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 3,64 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 27g białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz olej, imbir, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Gliniany Garnek Krewetki, Garnek Gliniany Ryż Z Kurczakiem, oraz Hung ' s Clay Pot Rice.

Instrukcje

1
Połącz 3 szklanki ugotowanego brązowego ryżu z 2 łyżkami soku z cytryny. Cook 1 funt obrane, deveined krewetki w 2 partie w patelni nonstick na średnim ogniu za pomocą 1/2 łyżka oleju dla każdej partii, aż krewetki są różowe, 3-4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Brązowy GotowanyRyż Brązowy Gotowany
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KrewetkiKrewetki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieść na talerz.
3
Dodaj 1 seeded, pokrojone Thai red chile pieprz, 1/4 szklanki posiekanej trawy cytrynowej, 1 łyżka posiekanego imbiru, 1/2 szklanki pokrojonej czerwonej cebuli, i 3 łyżki cukru do patelni i gotować, 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
ImbirImbir
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać 1 1/2 łyżki sosu rybnego i 1 szklanka wody kokosowej; gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda KokosowaWoda Kokosowa
Sos RybnySos Rybny
5
Dodaj krewetki do patelni; gotować 2 minuty. Podzielić ryż i krewetki między 4 miseczki; udekorować kolendry i kiełki fasoli mung.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki Fasoli MungKiełki Fasoli Mung
KolendraKolendra
KrewetkiKrewetki
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn