Glazurowana Marchewka W Stylu Azjatyckim
Glazurowane marchewki w stylu azjatyckim mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 46 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 25 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pięć przypraw w proszku, marchew, korzeń imbiru i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Glazurowana Marchewka W Stylu Azjatyckim, Marchew Azjatycka Glazurowana, oraz Marchew Azjatycka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek wody do wrzenia, dodaj marchew i parboil przez 5 minut.
Odcedzić i spłukać zimną wodą.
W dużym szklanym naczyniu połącz pozostałe składniki.
Dodaj marchew i marynuj przez 30 minut.
Przygotuj grill na świeżym powietrzu z naoliwionym stojakiem ustawionym 4 cale od źródła ciepła. Używając naoliwionego drutu na zawiasach kosz warzyw lub po prostu bezpośrednio na stojaku (w zależności od tego, co znajdziesz łatwiej), grilluj marchewki, obracając stale przez łącznie 10 minut, aż lekko zwęglone.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Lubanzi Chenin Blanc. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.