Gigantes Plaki (Grecka Fasola)
Gigantes Plaki (grecka fasola po pieczeniu) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 508 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje $1.7 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz oliwę z oliwek, sól i pieprz, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Gigantes plaki, Fasola Gigantes Pieczone, oraz Pieczone Gigantes w sosie pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Suszoną fasolę gigantes namoczyć w wodzie z liśćmi laurowymi przez noc.
Doprowadzić wodę do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż ziarna będą miękkie, o 30-40 protokół.
Rozgrzać olej na patelni.
Dodać cebulę, marchew i seler i gotować do miękkości, o 10-15 protokół.
Dodać płatki czosnku i papryki chili i gotować, aż pachnące, o minutę.
Dodać pomidory, papryka i oregano i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, o 20 protokół.
Sos pomidorowy doprawić solą i pieprzem do smaku.
Pietruszkę, koperek, fasolę i 1/2 szklanki płynu, w którym ugotowano fasolę, wymieszać w sosie pomidorowym.
Wlać mieszaninę do naczynia żaroodpornego.1
Piec w rozgrzanym piekarniku 177°, aż Góra się zarumieni i większość płynu odparuje, około 50-60 minut.