Gelato

Gelato
Gelato może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 434 kalorie, 8G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka żółtek, śmietany, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Spróbuj Jakim smakiem gelato jesteś? Lody kokosowo-orzechowe, Gelato, oraz Gelato Bar dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu wymieszaj mleko i śmietanę. Ogrzać, aż na brzegach powstanie piana.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
W dużej misce ubić żółtka i cukier, aż się spienią. Stopniowo wlewaj ciepłe mleko do żółtek, stale ubijając. Powrót mieszaninę do rondla; gotować na średnim ogniu, mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina żeli lekko i pokryje tył łyżki. Jeśli małe grudki jaj zaczną się pojawiać, natychmiast usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Wlać mieszaninę przez sito lub drobny sitko do miski. Przykryć i schłodzić przez kilka godzin lub przez noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Wlać mieszaninę do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
6
Przenieść do zamkniętego pojemnika i zamrozić do twardości. Jeśli lody są zbyt twarde, umieść je w lodówce, aż osiągnie pożądaną konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
GelatoGelato
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn