Garam Masala

Garam Masala
Garam Masalan jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis z 7 porcjami. Jedna porcja zawiera 40 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz chile, ziarna pieprzu, strąki kardamonu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Sprawdza się jako dość niedroga marynata. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 70%. Spróbuj garam masala, jak zrobić proszek garam masala w domu, Garam Masala, oraz Garam Masala dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 8 składników na średniej patelni na średnim ogniu; gotować 2 1/2 minut lub aż nasiona kminku zaczną brązowieć, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Połącz mieszankę nasion kminku, gałkę muszkatołową i mace w przyprawie lub młynku do kawy; proces aż drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
KawaKawa
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Kwiat MuszkatołowyKwiat Muszkatołowy

Wyposażenie

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia26
Magazyn