Galetka Śliwkowo-Marcepanowa
Galette śliwkowo-Marcepanowa może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka marcepanu, mielonego kardamonu, beztłuszczowego ciasta gotowego do pieczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jabłko Marcepan Galette, Placek śliwkowo-marcepanowy z kruszonką, oraz Tarta Śliwkowa z Marcepanową kruszonką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 375°. Płaszcz Duży obramowany blachy do pieczenia z gotowania sprayu. W misce wrzucić śliwki z 1/3 szklanki cukru i kardamonu. Mąkę pył na powierzchni roboczej; rozwałkować ciasto do średnicy 14 cali i przenieść do blachy do pieczenia. Pozostawiając 2-calową granicę, posypać marcepanem na cieście. Ułóż śliwki w okrągły wzór na marcepanie. Fold i plis krawędzie w kierunku centrum.
Ciasto posmarować jajkiem i posypać pozostałą 1 łyżeczką cukru.
Piec, aż skorupa będzie złoty, 22 do 26 protokół. Fajne; serw.