Galaretka Scuppernong
Galaretka Scuppernong może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 250 i kosztuje 6 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 15 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Jeśli masz cukier, sproszkowane pektyny, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 8%. Spróbuj Muscadine and Scuppernong Jelly, Polane masło orzechowe i galaretki pączki ... z galaretką truskawkowo-rabarbarową Chia, oraz Pieczeń wieprzowa i brukselka z galaretką Balla Sweet Apple Jelly Glaze dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć Scuppernongs; umieścić w 6-qt. piec holenderski ze stali nierdzewnej lub emaliowany, lub inny duży, ciężki, niereaktywny rondel.
Dodać 1 szklankę wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować, często mieszając, 20 minut lub do momentu, gdy większość nasion zostanie uwolniona z miąższu, miażdżąc Scuppernongs za pomocą masażu ziemniaczanego, aby zsuwać skórki z miąższu.
Przepłukać gazę i wycisnąć nadmiar wody. Wyłożyć duży durszlak z gazą. Ustaw durszlak na dużej misce lub garnku.
Wlać mieszaninę Scuppernong do gazę i odstawić co najmniej 1 godzinę. Odmierz płyn (powinieneś mieć około 412 filiżanek) i wróć do holenderskiego pieca, odrzucając ciała stałe.
Sterylizować słoiki i przygotować pokrywki zgodnie z opisem na stronie
Gdy słoiki się gotują, dodaj 34 szklanki cukru na każdy 1 szklankę soku do soku Scuppernong w holenderskim piekarniku.
Dodaj sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia toczenia. Gotować 5 minut, często mieszając.
Posypać pektyną, dobrze wymieszać i powrócić do toczącego się wrzenia. Gotować 1 minutę.
Zdjąć z ognia i odstawić, aż wrzący ustąpi. Odtłuścić pianę z powierzchni metalową łyżką i wyrzucić.
Napełniaj i przetwarzaj słoiki zgodnie z opisem na stronie przechowuj odpowiednio zamknięte słoiki w chłodnym, ciemnym miejscu.
Odstawić na co najmniej 1 tydzień przed podaniem, aby umożliwić pełne ustawienie galaretki.
Podawać na herbatnikach lub z Brie i krakersami, w razie potrzeby.