Francuskie Tosty Nadziewane Truskawkowo-Rabarbarowym
Francuskie tosty Nadziewane truskawkowo-rabarbarowym to amerykańskie śniadanie. Jedna porcja zawiera 244 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu. Za 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka gęstego chleba chałki, masła, jogurtu waniliowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis z Foodnetwork ma 356 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 50 minut. Z łyżką wynik 51%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Truskawkowy Rabarbar Pieczony Francuski Tost, Truskawkowy Rabarbar Pieczony Francuski Tost, oraz Pieczone francuskie tosty z sosem truskawkowo-rabarbarowym.
Instrukcje
Połącz truskawki, rabarbar, 1/3 szklanki cukru, wanilię i goździki w średnim rondlu na średnim ogniu; gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż się zepsuje i zgęstnieje, 20 do 25 minut.
Zdejmij z ognia i ostudź do temperatury pokojowej. (Możesz zrobić kompot do 2 dni wcześniej; przykryj i wstaw do lodówki.)
Wytnij szczelinę o szerokości 3 cali na jedną stronę każdej kromki chleba, przecinając około trzech czwartych drogi, aby zrobić kieszeń. Napełnij kompotem, rezerwując około 1/4 szklanki na polewę.
Ubij jajka, mleko i pozostałe 2 łyżki cukru w dużym naczyniu do pieczenia.
Dodaj faszerowany chleb i namocz, około 5 minut z każdej strony.
Rozpuść masło na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Dodaj faszerowany chleb i gotuj na złoty kolor i ugotuj, 5 do 6 minut z każdej strony, w razie potrzeby dostosowując ogień. Na wierzch z zarezerwowanym kompotem i jogurtem.