Fraiche z krewetkami i przegrzebkami

Fraiche z krewetkami i przegrzebkami
Potrzebujesz danie główne bezglutenowe i pescatarian? Fraiche z krewetkami i przegrzebkami może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,65 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 456 kalorii, 25g białka, oraz 36g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś sól i pieprz, bulion z kurczaka, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać koniak, możesz podążać za tym daniem głównym z Budyń Toffi Koniakowy jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 12 godzin i 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Posole z krewetkami i przegrzebkami, Kuskus z krewetkami i przegrzebkami, oraz Koktajl z przegrzebków i krewetek dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Przygotuj creme fraiche z wyprzedzeniem, łącząc gęstą śmietanę i śmietanę. Przykryj folią i odstaw w temperaturze pokojowej na 12 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
2
Oczyść, obierz i devein krewetki, pozostawiając ogony. Pat przegrzebki osuszyć ręcznikami papierowymi i doprawić solą i pieprzem. Rozpuść masło na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodaj sok z cytryny i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4
Umieść krewetki i przegrzebki na maśle i smaż, aż przegrzebki będą nieprzezroczyste, 3 do 4 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
5
Wyjmij na ciepły talerz.
6
Dodaj koniak lub wino do soku z patelni. Rozpuść skrobię kukurydzianą w magazynie i dodaj razem z creme fraiche na patelnię. Dusić, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
KoniakKoniak
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Polej sosem skorupiaki i udekoruj gałązkami bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to moje najlepsze opcje dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Możesz spróbować prowincji Peju Sauvignon Blanc. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Sauvignon Blanc
Prowincja Peju Sauvignon Blanc
Ten Sauvignon Blanc wyskakuje ze szklanki—ananas, marakuja, grejpfrut i liczi są bardzo widoczne na nosie. Podniebienie oferuje bardziej bujne owoce i jasną kwasowość z nutami kremowej cytrynowej tarty, guawy i moreli ze świeżym, czystym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W12 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn