Fondue Z Serem Szwajcarskim
Fondue z serem szwajcarskim może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 25 i kosztuje 82 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 116 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz bagietkę, ser szwajcarski, musztardę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Fondue Z Serem Szwajcarskim, Fondue Z Serem Szwajcarskim, oraz Fondue Z Serem Szwajcarskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
W patelni do fondue o pojemności 1 1/2 do 2 litrów (żeliwo ceramiczne ognioodporne lub szkliwione porcelaną) lub metalowej patelni o ciężkim dnie na średnim ogniu, ogrzej 1 szklankę wina, aż utworzą się pęcherzyki i powoli unoszą się na powierzchnię, około 6 minut.
W misce wymieszaj ser szwajcarski, ser gruyre, skrobię kukurydzianą i musztardę.
Do gorącego wina dodajemy masę serową, garść na raz, mieszając, aż fondue zostanie gładko stopione i zacznie bąbelkować.
Dodać kirsch i posypać fondue gałką muszkatołową i pieprzem.
Ustawić patelnię nad zapalonym alkoholem lub konserwowym płomieniem na paliwo stałe (jeśli patelnia jest ceramiczna, umieść dyfuzor ciepła między nim a źródłem ciepła). Dostosować ciepło tak fondue pęcherzyki bardzo powoli. Sprawdź od czasu do czasu, aby upewnić się, że fondue nie jest przypalone; jeśli jest zbyt gorące, zmniejsz lub wyłącz ciepło, a następnie wznów ogrzewanie, gdy mieszanina zacznie się ostygać.
Kostki chleba, po 1 na raz, z widelcami do fondue lub cienkimi szaszłykami (metalowymi lub drewnianymi) i obracaj fondue (często mieszaj na dnie, aby zapobiec przypaleniu); podnieś i pozwól na chwilę kapać na patelni, a następnie zjedz. Jeśli fondue staje się zbyt grube, aby łatwo zanurzyć, wymieszaj bardziej rozgrzane wino, kilka łyżek na raz. Po spożyciu fondue, zeskrobać skórkę serową z patelni, aby podzielić i zjeść; jest to uważane za specjalną ucztę.