Fondue Bouillabaisse

Fondue Bouillabaisse
Fondue Bouillabaisse może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 352 kalorie, 16G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki, przegrzebki morskie, grzanki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Fondue Z Krewetkami Bouillabaisse, Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, oraz Czekoladowe Fondue & Swissmar Żeliwny Zestaw Do Fondue Giveaway.

Instrukcje

1
W 3-do 4-kwartowej patelni na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia około 1 litra wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać ziemniaki. Przykryć i dusić, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
3
Odcedzić; utrzymać ciepło.
4
Tymczasem, opłukać ryby, przegrzebki, i krewetki; pat suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
KrewetkiKrewetki
RybyRyby
5
Pokrój rybę w plastry o grubości 1/4 cala o długości około 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
6
Pokroić przegrzebki w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
7
Krewetki przeciąć na pół wzdłuż. Ułóż ryby, przegrzebki i krewetki na płaskim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
KrewetkiKrewetki
RybyRyby
8
W 3-litrowym metalowym naczyniu lub patelni na dużym ogniu doprowadzić cały bulion do wrzenia. Jeśli używasz 2-litrowej patelni do fondue, napełnij ją do połowy wrzącym bulionem(utrzymuj pozostały bulion na gorąco; przykryj i ustaw na najniższym ogniu w zakresie).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Ustawić pojemnik nad zapalonym alkoholem lub konserwowym płomieniem na paliwo stałe. Dostosuj do maksymalnej temperatury.
Składniki, których będziesz potrzebować
AlkoholAlkohol
10
Umieść ziemniaki, owoce morza, rouille i grzanki obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
ZiemniakZiemniak
Owoce MorzaOwoce Morza
11
Ziemniaki lub owoce morza, 1 sztuka na raz, na widelcach do fondue lub cienkich szaszłykach (metalowych lub drewnianych) i zanurzyć w bulionie. Gotować ziemniaki, aż ciepłe lub gorące, i owoce morza, aż ledwo nieprzezroczyste w najgrubszej części, 30 sekund do 1 minuty. Zanurz gorące potrawy w rouille do smaku lub rozłóż rouille na grzankach do jedzenia. Jeśli bulion przestanie się gotować, wróć do wysokiej temperatury na palniku aż do wrzenia. Wróć do palnika fondue. Gdy bulion w patelni 2-ćwiartkowej odparuje, dodaj pozostały bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
ZiemniakZiemniak
Owoce MorzaOwoce Morza
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
PatelniaPatelnia
12
Gdy ziemniaki i owoce morza są spożywane, kadzi gotowania bulionu do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Owoce MorzaOwoce Morza
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
13
Rozłóż pozostałe grzanki z pozostałą rouille; jeść popijając bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
BulionBulion
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia28
Magazyn