Fodni Bhaat (Indyjski Ryż Smażony)
Fodni Bhaat (Indyjski Ryż smażony) może być tylko Chiński przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 574 kalorii. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jeśli masz thai bird chilis, resztki / świeżo ryż, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 24 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Aromatyczny Pilaw Z Krewetek Indyjskich (Kolambi Bhaat), Ryż Smażony Po Indyjsku, oraz Ryż Smażony Po Indyjsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średniej żeliwnej patelni na średnim ogniu aż do połysku. Zmniejszyć ogień i dodać całe czarne nasiona gorczycy. Mieszać, aż pop, o 15 sekund.
Dodać posiekany czosnek i pokroić zielone chilli. Mieszać aż pachnące, o 2 protokół, uważając, aby nie brązowy czosnek.
Dodać kurkumę i chili w proszku. Mieszaj, aż nadadzą swój kolor olejowi, około 10 sekund. Natychmiast dodaj biały ryż i mieszaj, aż dokładnie pokryje się olejem. Doprawić do smaku solą i podawać na gorąco z posiekaną kolendrą.