Flan Z Dyni
Flan z dyni może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 125 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, gałkę muszkatołową, odparowane mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Flan z dyni z Pralinką z pestek dyni, Flan z dyni z Pralinką z pestek dyni, oraz Flan z dyni z przyprawionymi pestkami dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Ułóż 8 (4-uncji) ramekins wewnątrz 9 na 13-calowej patelni do pieczenia. Rozpyl ramekiny lekko sprayem do gotowania.
W małym rondlu podgrzewaj 1/3 szklanki cukru na średnim ogniu, stale mieszając, aż cukier stopi się i utworzy średnio brązowy karmel, około 7 minut. Pracując szybko, przenieś 2 łyżeczki karmelu do każdego z ramekinów, wirując tak szybko, jak łyżka karmelu (szybko stwardnieje). Odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Połącz mleko i mleko odparowane w małym rondlu na średnim ogniu do ogrzania. Zmniejszyć ogień do niskiej gotować i utrzymać mleko ciepłe. W międzyczasie doprowadzić około 4 szklanki wody do wrzenia i utrzymać ciepło.
Ubij razem jajka, żółtka, pozostały 1/3 szklanki cukru, wanilię, gałkę muszkatołową i cynamon. Złożyć dynię do mieszaniny jaj. Następnie złóż do odparowanego mleka. Podziel nadzienie między ramekiny, a następnie umieść blachę do pieczenia w piekarniku.
Wlać gorącą wodę do patelni do pieczenia, aż dotrze do połowy boków ramekinów.
Piec przez 35 do 40 minut, lub aż flan jest po prostu zestaw.
Umieść talerz deserowy na każdym ramekinie i odwróć; flan powinien się wysunąć, a syrop powinien spływać na boki naczynia.